Ξεπεράστηκε το 95% της πληρότητας των καταλυμάτων σε Βόλο και Πήλιο

Τα Χριστούγεννα σύμφωνα με την Ένωση Ξενοδόχων Ν. Μαγνησίας

Μεγάλη ήταν η κίνηση επισκεπτών στον Βόλο και στο Πήλιο για τα Χριστούγεννα, τα καταλύματα ξεπέρασαν το 95% των πληροτήτων και υπάρχει αισιοδοξία για ανάλογη εικόνα και την Πρωτοχρονιά, όπως ανέφερε στο Ράδιο ΕΝΑ ο Γιώργος Ζαφείρης πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Μαγνησίας.

Ο κ. Ζαφείρης τόνισε ότι η περιοχή τη Μαγνησίας αποδείχτηκε ξανά ότι είναι αγαπημένος προορισμός για χιλιάδες κόσμου, ενώ για την περίοδο της Πρωτοχρονιάς, σε συνδυασμό με τον καλό καιρό, αναμένεται πολύς κόσμος στην περιοχή, ενώ στα καταλύματα υπάρχουν ήδη ποσοστά 60-70% προκρατήσεων κατά μέσο όρο.
Όπως εξήγησε την περίοδο αυτή άνοιξαν τα αμιγώς χειμερινά καταλύματα, αν και ορισμένα, υπό τον φόβο του πολύ υψηλού κόστους λειτουργίας δεν άνοιξαν, κάτι που ήταν αναμενόμενο και είχε επισημανθεί. Ωστόσο τόνισε ότι ξεπεράσαμε την φέρουσα ικανότητα της περιοχής και ο κόσμος έμεινε ευχαριστημένος από την εξυπηρέτηση.
Εκτός από τα καταλύματα ο κ. Ζαφείρης τόνισε ότι δούλεψε η εστίαση, τα μπαρ και οι μετακινήσεις.

Σε σχέση με τα Θεοφάνεια, ο κ. Ζαφείρης τόνισε ότι δεν υπάρχει ακόμη ένδειξη και ποτέ δεν υπάρχει αυτή την περίοδο, αλλά εμφανίστηκε αισιόδοξος για όσους δεν κατάφεραν να αποδράσουν Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά, ενώ ευνοεί το γεγονός ότι είναι Παρασκευή και θα βοηθήσει για ένα καλό τριήμερο, αν όχι τετραήμερο.

Η Ένωση Ξενοδόχων αναφέρει ότι αν και ο μέσος όρος του Δεκεμβρίου δεν είναι ο καλύτερος που υπάρχει, ωστόσο οι περίοδος των Χριστουγέννων πήγε πολύ καλά, κάτι στο οποίο συνέβαλαν οι εκδηλώσεις του Δήμου Βόλου, που βοήθησαν να γίνει γνωστός ο προορισμός και να έρθουν πολλοί άνθρωποι.

Αναφορικά με τη συνέχεια των γιορτών, ο πρόεδρος των ξενοδόχων εκτίμησε ότι Ιανουάριος και Φεβρουάριος θα είναι δύσκολοι μήνες, πλησιάζοντας στο Πάσχα αν πάνε όλα καλά, χωρίς τον φόβο του κορωνοϊού, θα αρχίσει να υπάρχει μια κανονικότητα, αν και υπάρχει πολύ μεγάλο πρόβλημα με το λειτουργικό κόστος των επιχειρήσεων και των σπιτιών του καθένα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.