Ξεπερνούν τα 2 εκ. € οι ζημιές στη Σκόπελο από την κακοκαιρία

Στην Αλόννησο η αποτίμηση ζημιών θα γίνει την ερχόμενη εβδομάδα

Σε 2,1 εκ. € υπολογίζονται οι ζημιές που προκάλεσε το σφοδρότατο κύμα κακοκαιρίας στη Σκόπελο, με μια πρώτη εκτίμηση και χωρίς τις ζημιές στο φυτικό και ζωικό κεφάλαιο, ενώ στην Αλόννησο η αποτίμηση ζημιών θα γίνει την ερχόμενη εβδομάδα, διότι υπάρχει όγκος χιονιού στα ορεινά.

Ο δήμαρχος Σκοπέλου Χρήστος Βασιλούδης, που μίλησε στην ΕΡΤ, εκτιμά σε 500.000 € τις ασφαλτοστρώσεις που έχουν καταστραφεί σε δρόμους του νησιού ενώ ήδη η Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας έχει ετοιμάσει το τεχνικό δελτίο για τον επαρχιακό δρόμο Σκοπέλου – Γλώσσας όπου το κόστος αποκατάστασης ανέρχεται στο 1,5 εκ. €.
Σε 100.000 € εκτιμώνται οι ζημιές στο δίκτυο υδροδότησης και αποχέτευσης, ενώ ακόμη δεν έχουν υπολογιστεί οι ζημιές στις καλλιέργειες και αυτές τις ημέρες οι παραγωγοί κάνουν τις δηλώσεις στο Δήμο για να επιληφθούν οι γεωπόνοι του ΕΛΓΑ.

Στην Αλόννησο τρία συνεργεία πυροσβεστών δουλεύουν πυρετωδώς για την κοπή κλαδιών ή και ολόκληρων πεύκων που έχουν καταστραφεί από τους θυελλώδεις ανέμους που έπνεαν στο νησί την περίοδο του χωνιά. Ακόμη στο νησί εργάζονται και συνεργεία της ΔΕΗ για τις αποκαταστάσεις των ζημιών στο δίκτυο.

Όπως ανέφερε ο δήμαρχος Πέτρος Βαφίνης, η αποτίμηση των ζημιών σε δρόμους στο νησί θα ξεκινήσει μόλις λιώσουν τα χιόνια.
Σήμερα στο νησί έφθασε γεωλόγος από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Βόλου για να κάνει αυτοψία σε τρία σημεία στα λιμάνια Πατητήρι και Βότση, όπου έπεσαν δένδρα και αποκολλήθηκαν εδάφη.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.