Υπάλληλοι: «Μετά από 6 μήνες lockdown ο ΟΑΕΔ εμφανίζεται …λίγος’’

Σκληρή κριτική ασκεί με ανακοίνωσή της η Ένωση Υπαλλήλων ΟΑΕΔ Κεντρικής Ελλάδας, για το χειρισμό θεμάτων απ΄τους διοικούντες, καθώς, όπως τονίζεται, «την Δευτέρα 3 Μαρτίου ήταν η πρώτη ημέρα έναρξης λειτουργίας της εστίασης μετά από ένα πολύμηνο lockdown. Ένας κλάδος που απασχολεί σχεδόν το 30% του εργατικού δυναμικού της χώρας και κρίσιμος όσο κανένας άλλος για την πορεία των ποσοστών της ανεργίας.
Και ενώ κάποιος θα περίμενε ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού να είναι εδώ δυναμικά, με οργανωμένο σχέδιο, το μόνο που έχει να προσφέρει είναι την αναδημοσίευση ενός προγράμματος για μόνο 2.000 θέσεις εργασίας και μόνο στις περιφέρειες της Αττικής και Νοτίου Αιγαίου. Οι υπόλοιπες Περιφέρειες;!! Όσο και να ψάχνουν οι εργοδότες των άλλων περιφερειών σήμερα, δεν θα βρουν ανοικτό πρόγραμμα.
Δεν περνά απαρατήρητη όμως και η πρωτοβουλία του ΟΑΕΔ ειδικά αυτή την εποχή, για την σύναψη συνεργασίας με την Amazon για την παροχή κατάρτισης σε άνεργους. Σίγουρα οι ανάγκες του κλάδου της εστίασης δεν περνάνε μέσα από την συνεργασία του ΟΑΕΔ με την Amazon ή την Google. Δεν περνά απαρατήρητη δυστυχώς για τις μελλοντικές πολιτικές απασχόλησης στην χώρα μας η κατεύθυνση που έχει πάρει πλέον ο ΟΑΕΔ.
Προφανώς όμως εμείς δεν αρμενίζουμε στραβά. Στα πρόσφατα δύσκολα χρόνια της χώρας μας έχει αποδειχθεί ότι η ανεργία των σημερινών υψηλών επιπέδων μπορεί να συγκρατηθεί και να μειωθεί με την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Η κατάρτιση ότι και να λένε οι μελέτες του ΣΕΒ και η έκθεση Πισσαρίδη, δεν μπορεί παρά να είναι ένα εργαλείο των πολιτικών απασχόλησης, όχι η κυρίαρχη επιλογή. Αλλά προφανώς ο γιαλός είναι στραβός…»

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.