Υπόψη του βουλευτή Κων. Μαραβέγια τα αιτήματα των πυροσβεστών

Αναβαθμισμένο ρόλο στον νέο σχεδιασμό της πυρόσβεσης, ενίσχυση με προσλήψεις εποχικών, αναδιοργάνωση τμημάτων, επίλυση θεσμικών και οικονομικών αιτημάτων, διεκδικούν οι εκπρόσωποι της πυροσβεστών, όπως ενημέρωσαν τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας κ. Κων. Μαραβέγια κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχαν στο πολιτικό του γραφείο.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πυροσβεστών κ. Μιχάλης Παπαδόπουλος και ο εκπρόσωπος στη Μαγνησία κ. Θωμάς Καναβός. Στο πρόσωπό τους ο βουλευτής συνεχάρη όλους τους συναδέλφους τους για τον μεγάλο αγώνα που έδωσαν στις καταστροφικές πυρκαγιές του καλοκαιριού, προκειμένου να σώσουν ζωές, περιουσίες και περιβάλλον.

Ακολούθησε συζήτηση για τα αιτήματά τους, με τους πυροσβέστες να θέτουν ως κυρίαρχα: α) την πρόσληψη εποχικών πυροσβεστών για την ενίσχυση του έργου τους, β) την αναδιοργάνωση των πεζοπόρων και αερομεταφερόμενων τμημάτων, γ) την ικανοποίηση οικονομικών αιτημάτων (πχ. εκτός έδρας) και δ) τη στελέχωση του σώματος με 4.000 πυροσβέστες.

Ο κ. Μαραβέγιας τόνισε πως τα συγκεκριμένα αιτήματα και προτάσεις είναι δυνατό να ικανοποιηθούν στο πλαίσιο του νέου σχεδιασμού που προωθεί η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, με την οποία ο βουλευτής έχει οικοδομήσει γόνιμη συνεργασία, και μάλιστα δεσμεύτηκε να τα προωθήσει αρμοδίως.

«Με τη διάθεσή σας να συμβάλλετε, με επισημάνσεις, προτάσεις και αιτήματα, στη βελτίωση ενός αναγκαίου μηχανισμού πρόληψης και καταστολής των πυρκαγιών, συμμετέχετε ουσιαστικά με υψηλό επαγγελματισμό και ζωηρό ενδιαφέρον σε αυτή τη δημιουργική διαβούλευση. Η συμβολή σας είναι θετική και χρήσιμη», τόνισε ο κ. Μαραβέγιας και πρόσθεσε ότι η κλιματική αλλαγή δεν πιέζει μόνο για άμεσους ανασχεδιασμούς, αλλά κυρίως για διασύνδεση αποτελεσματικών πολιτικών.

«Ο σχεδιασμός της νέας εποχής βρίσκεται σε εξέλιξη με προμήθειες περισσότερων εναέριων μέσων, με πρόσληψη εποχικού προσωπικού με 1300 επιπλέον πυροσβέστες, με προμήθεια μέσων έγκαιρης προειδοποίησης, με τη δημιουργία 80 εποχικών πυροσβεστικών κλιμακίων σε όλη την Ελλάδα, με τη συγκρότηση των Ειδικών Μονάδων Δασικών Επιχειρήσεων με 440 δασοκομάντος πολλαπλών επιχειρησιακών καθηκόντων κ.α. Με διακριτούς πυλώνες την πρόληψη, την ετοιμότητα – προετοιμασία και την ανθεκτικότητα, το έργο της Πολιτικής Προστασίας θα έχει μεγαλύτερα αποτελέσματα, στα οποία η συμβολή σας θα είναι και πάλι αξιοσημείωτη”, κατέληξε ο κ. Μαραβέγιας, απευθυνόμενους στους εκπροσώπους των πυροσβεστών.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.