Ύψη ρεκόρ σημείωσαν οι βροχές σε Ζαγορά και Σκόπελο

Τον Ιούνιο και τον Αύγουστο σύμφωνα με το meteo.gr

Ύψη ρεκόρ σημείωσαν οι βροχές σε Ζαγορά και Σκόπελο, τον Ιούνιο και τον Αύγουστο αντίστοιχα, σύμφωνα με το meteo.gr. Πιο συγκεκριμένα, για επτά αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά του καιρού κατά το φετινό καλοκαίρι αναφορικά με τους ανέμους, τη θερμοκρασία του αέρα και της θάλασσας, τις βροχές και τους κεραυνούς, κάνουν λόγο οι μετεωρολόγοι.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το meteo.gr, το τρίμηνο Ιουνίου-Ιουλίου-Αυγούστου, στην Ελλάδα παρατηρήθηκαν μεταξύ άλλων, πολλές βροχές σε μεγάλο μέρος της χώρας, όπου σε πολλές περιοχές έφτασαν σε ύψη ρεκόρ για την καλοκαιρινή περίοδο. Ενδεικτικά αναφέρονται για τον Ιούνιο τα 249 χιλιοστά μηνιαίου ύψους βροχής στη Ζαγορά Πηλίου, τα 198 χιλιοστά στην Κασσάνδρεια Χαλκιδικής και τα 122 χιλιοστά στην Πεντέλη. Για τον Ιούλιο αξιοσημείωτα ήταν τα 229 χιλιοστά βροχής στα Βριλήσσια Αττικής, τα 170 χιλιοστά στη Ξάνθη και τα 112 χιλιοστά στις Σέρρες. Για τον Αύγουστο επίσης αξιοσημείωτα ήταν τα 176 χιλιοστά μηνιαίου ύψους βροχής στη Νάουσα, τα 100 χιλιοστά στη Σκόπελο, τα 98 στη Λαμία και τα 83 χιλιοστά στα Χανιά. Η μέγιστη ημερήσια βροχή του καλοκαιριού σημειώθηκε στη Νάουσα στις 27 Αυγούστου με 149 χιλιοστά βροχής.

Πολύ έντονη κεραυνική δραστηριότητα: Σύμφωνα με τις καταγραφές του συστήματος ΖΕΥΣ του ΕΑΑ/meteo.gr, η κεραυνική δραστηριότητα τον Ιούλιο του 2018 ήταν η μεγαλύτερη των τελευταίων 14 ετών, με 103.000 κεραυνούς στη χώρα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.