Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς στη Μαγνησία- Σε επιφυλακή φορείς και υπηρεσίες

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
Στο «κόκκινο» για φωτιά

Στο «κόκκινο» βρίσκεται σήμερα η Μαγνησία για φωτιά με την κατηγορία να είναι υψηλή (στο 3) ενώ σε ετοιμότητα βρίσκονται υπηρεσίες και φορείς . Η Περιφέρεια Θεσσαλίας ενημέρωσε από χθες, ότι σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας για σήμεραΣάββατο 28 Ιουνίου 2025στην Περιφέρεια Θεσσαλίας και ειδικότερα, για τις Περιφερειακές Ενότητες Λάρισας και Μαγνησίας & Σποράδων,ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς είναι Κατηγορίας 3 (Υψηλή).
Στο πλαίσιο αυτό, έχουν τεθεί σε αυξημένη ετοιμότητα όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες και φορείς της Περιφέρειας, σε συνεργασία με το Πυροσβεστικό Σώμα, για την πρόληψη και άμεση αντιμετώπιση πιθανών πυρκαγιών.
Παρακαλούνται οι πολίτες να επιδείξουν αυξημένη προσοχή και να τηρήσουν με υπευθυνότητα όσα προβλέπονται (αναλυτικά στο magnesianews.gr)
Επιπλέον, σύμφωνα με απόφαση του Περιφερειάρχη Θεσσαλίαςαπαγορεύεται αυστηρά η διέλευση, παραμονή και κυκλοφορία προσώπων, οχημάτων και μηχανημάτων έργου, από τις 00:00 της 27ης/06/2025 έως και τις 24:00 της 28ης/06/2025, στις εξής περιοχές:

• Περιοχές του Δικτύου NATURA 2000

• Δασικά οικοσυστήματα

• Άλση και πάρκα

«Παρακαλούνται οι τοπικοί σύλλογοι, φορείς και οργανώσεις να μεριμνήσουν για την ενημέρωση των μελών τους και την πιστή εφαρμογή των παραπάνω περιορισμών.
Η συνεργασία όλων είναι κρίσιμη για την πρόληψη πυρκαγιών, την προστασία του φυσικού πλούτου, των υποδομών και, πρωτίστως, της ανθρώπινης ζωής.
Για κάθε πληροφορία ή αναφορά επικίνδυνης δραστηριότητας, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν άμεσα με το 199 το 112 ή τις κατά τόπους Πυροσβεστικές Υπηρεσίες».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.