Δήμος Ζαγοράς – Μουρεσίου: Δένδρα και στύλος έπεσαν στο δρόμο και έκοψαν την κυκλοφορία

Κομμένο είναι το οδικό κύκλωμα Πηλίου στο ύψος του Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου, καθώς η συνεχόμενη για πάνω από 48 ώρες βροχόπτωση, έχει αποτέλεσμα να χαλαρώσει το έδαφος και να σημειώνονται κατολισθήσεις, ενώ η πτώση δύο μεγάλων δένδρων και ενός στύλου του ΟΤΕ στο δρόμο, σήμερα το πρωί, έχει κόψει την κυκλοφορία και μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας δουλεύουν για να τον ανοίξουν.
Για τις συνθήκες που επικρατούν στο Δήμο μίλησε στο Ράδιο ΕΝΑ ο Παναγιώτης Κουτσάφτης δήμαρχος Ζαγοράς – Μουρεσίου, που ανέφερε ότι η κατάσταση δεν είναι τόσο δύσκολη όσο το 2018, τόνισε, αλλά είναι πιο σύνθετη και πολύ πιο επικίνδυνη, λόγω και του κορωνοϊού.
«Έχουμε όλοι αυτή την αγωνία για την πανδημία που ζουν οι δημότες και είναι κλεισμένοι μέσα στα σπίτια, προσέχουν ποιος έρχεται και φεύγει, ο Δήμος βοηθάει τους ανήμπορους και γενικά ζούμε σε μια υπερένταση και ο καιρός ήταν το «κερασάκι» στην τούρτα», τόνισε.

Ο δήμαρχος είπε ότι η βροχή πέφτει για πάνω από 48 ώρες, το νερό που πέφτει είναι ένα συνεχές μοτίβο, το μέρος σάπισε και όλα τα πρανή των δρόμων πέφτουν.
«Καθαρίσαμε χθες μια πολύ μεγάλη κατάπτωση που έγινε κοντά στην είσοδο της Ζαγοράς, σήμερα το πρωί δύο τεράστια δένδρα έπεσαν στο δρόμο και σε άλλη μια περίπτωση έπεσε στύλος του ΟΤΕ και δύο μηχανήματα προσπαθούν να ανοίξουν τον δρόμο, ενώ μικροκατολισθήσεις σημειώθηκαν σε όλη την περιοχή του Δήμου», ανέφερε περιγράφοντας την κατάσταση.

Τα πράγματα είναι δύσκολα και σύνθετα εκτίμησε ο κ. Κουτσάφτης που πρόσθεσε ότι τα μήλα από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Ζαγοράς φεύγουν, η τροφοδοσία δεν έχει σταματήσει και ο κόσμος θέλει να ξέρει ότι έχει καθαρό δρόμο, ώστε σε περίπτωση ανάγκης να μπορέσει να κινηθεί.
Ο ίδιος συνέστησε στους δημότες να προσέχουν τους δρόμους, γιατί συνεχίζονται οι καταπτώσεις και ότι χρειαστούν να επικοινωνούν με τον Δήμο, ώστε να παρεμβαίνει για να μη δημιουργούνται προβλήματα.

Ο δήμαρχος επανέλαβε για την πολύ καλή συνεργασία που υπάρχει με την Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων, την αντιπεριφερειάρχη κα Δωροθέα Κολυνδρίνη, τον υπεύθυνο Πολιτικής Προστασίας κ. Μιχ. Χουβαρδά και τον προϊστάμενο Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Κώστα Φλαμπούρη και στον Δήμο επιχειρούν από χθες και όλο το βράδυ τέσσερα μηχανήματα και είπε ότι περιμένουν πότε θα σταματήσει η βροχή για να αποκαταστήσουν το οδικό δίκτυο.

Προχωρούν τα έργα αποκατάστασης
Φέτος συμπληρώνονται δύο χρόνια από τις βιβλικές καταστροφές που άφησαν πίσω τους οι πλημμύρες του Μαρτίου του 2018 και ο κ. Κουτσάφτης είπε ότι τα έργα αποκατάστασης εκείνης της εποχής έχουν ξεκινήσει, αν και άργησαν πολύ, λόγω της διαδικασίας για μελέτες, δημοπρασίες, άλλα έργα ήταν του υπουργείου και άλλα της Περιφέρειας και του Δήμου, προχωρούν σε καλό βαθμό και θα αναμείνουν να στεγνώσει ο τόπος από τις συνεχείς βροχές, για να συνεχιστούν.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.