Σε εξέλιξη τα έργα αποκατάστασης της επαρχιακής οδού Ζαγοράς – Χάνια

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Στις 24 Σεπτεμβρίου 2025 η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων Άννα Μαρία Παπαδημητρίου, ο Δήμαρχος Ζαγοράς Μουρεσίου Κωνσταντίνος Καραγεωργίου, ο Διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών Κωνσταντίνος Χριστοδούλου και η πολιτικός μηχανικός Σπυριδούλα Μπαρέκα, μετέβησαν στις θέσεις που εκτελούνται έργα αντιστήριξης του οδοστρώματος της Επαρχιακής Οδού στα τμήματα Χάνια – Καράβωμα, Καράβωμα – Ζαγορά και Καράβωμα – Ανήλιο προκειμένου να έχουν προσωπική γνώση του σταδίου εκτέλεσης του κάθε έργου.

Διαπιστώθηκε η ολοκλήρωση των τεχνικών έργων σε δύο σημεία στον κλάδο Χάνια – Καράβωμα, ενώ απομένει μόνο η διάστρωση νέου ασφαλτοτάπητα, η οποία θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη εβδομάδα.

Επίσης, εργασίες ασφαλτόστρωσης θα εκτελεστούν και στη γέφυρα Γαλανορέματος, προκειμένου να αποκατασταθεί πλήρως η βατότητα της οδού στο σημείο αυτό. Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες αντιστήριξης της οδού σε άλλες δύο θέσεις στην είσοδο της Ζαγοράς, όπως και η κατασκευή αντιπλημμυρικής τάφρου περιμετρικά της Μακρυρράχης η οποία θα συμβάλλει στην διευθέτηση των υδάτων και στην προστασία του οικισμού από πλημμυρικά φαινόμενα.

Οι ανωτέρω εργασίες εντάσσονται στα έργα της άμεσης αποκατάστασης βλαβών στο οδικό δίκτυο αρμοδιότητας Π.Ε. Μαγνησίας από τη θεομηνία της 12ης Ιανουαρίου 2018 και έργα αποκατάστασης υδρογραφικού δικτύου Δ.Δ. Μακρυρράχης.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.