Ζητά συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου για το ΣΧΟΟΑΠ Πτελεού

Από την εθελοντική ομάδα για τον πολιτισμό, το περιβάλλον, την κοινωνική αλληλεγγύη και την κοινωνική οικονομία «Αιολίς» ανακοινώθηκε ότι τον Μάιο του 2017 λήγει το διάστημα των πέντε ετών από την ψήφιση του ΣΧΟΟΑΠ Πτελεού.
Το επόμενο διάστημα θα μπορούν να γίνουν τροποποιήσεις επί αυτών που προβλέπονται. Οι αλλαγές που θα προταθούν θα πρέπει να συζητηθούν και να εγκριθούν από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αλμυρού ύστερα από εισήγηση της Διεύθυνσης Πολεοδομίας του Δήμου.

Σύμφωνα με την «Αιολίς» το ΣΧΟΟΑΠ Πτελεού έχει δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα κυρίως ως προς τα ζητήματα ανάπτυξης και ίδρυσης επιχειρηματικών δραστηριοτήτων στη περιοχή μας. Είναι γνωστό ότι απαγορεύεται εντός οικισμών ή ίδρυση νέων επιχειρήσεων ακόμη και χαμηλής όχλησης, π.χ ξυλουργείο, συσκευαστήριο ή τυποποιητήριο ελεών κ.α. Οι δύο περιοχές που ορίζονται ως χώροι υποδοχής νέων βιομηχανικών και βιοτεχνικών δραστηριοτήτων είναι μικρές, δεν επαρκούν και είναι ακατάλληλες όσον αφορά τη μορφολογία του εδάφους.
«Για τους παραπάνω αναφερόμενους λόγους ζητάμε να προκαλέσετε συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου με θέμα προτάσεις για τροποποιήσεις – αλλαγές στο ΣΧΟΟΑΠ Πτελεού με τη πλατειά συμμετοχή των κατοίκων της Τοπικής Κοινότητας», σημειώνει η εθελοντική ομάδα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.