Διαφωνίες για το ρόλο του ΔΝΤ στο πρόγραμμα μετά το 2016

Ο ρόλος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στη Ελλάδα μετά το 2016 οπότε εκπνέει και το πρόγραμμα του Ταμείου είναι ‘ένα από τα ακανθώδη θέματα που παραμένουν σε εκκρεμότητα στην εν εξελίξει Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με πληροφορίες η ελληνική κυβέρνηση επιθυμεί μετά την εκπνοή του προγράμματος του ΔΝΤ το Μάρτιο του 2016 ο ρόλος του να καταστεί αμιγώς συμβουλευτικός και να μην μετέχει ενεργά στις αξιολογήσεις που θα διενεργούνται στο πλαίσιο του προγράμματος του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM).

Όπως μεταδίδει ο Ράιν Χιθ του Politico ο Έλληνας πρωθυπουργός δεν αποδέχθηκε τη διατηρηση της εμπλοκής του Ταμείου και μετά το Μάρτιο του 2016.

LATEST: Tsipras has come back to room and says he can’t agree to #IMF staying involved #EuroSummit #Greece

— Ryan Heath (@PoliticoRyan) July 13, 2015

Από την πλευρά του ο Όλαφ Γκέρσεμαν , δημοσιογράφος της Die Welt μετέδωσε πως ο Έλληνας πρωθυπουργός απέτυχε να ξεφορτωθεί το ΔΝΤ και αυτό θα παραμείνει ενεργό.

#Greece: #Tsipras fails to get rid of #IMF. Fund will remain involved, sources say. @welt @jandams @andretauber @MartinGreive

— Olaf Gersemann (@OlafGersemann) July 13, 2015
Νωρίτερα , τα ξημερώματα της Δευτέρας, ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ Αντρέας Αντριάνο είχε παρέμβει δυο φορές προκειμένου να διαψεύσει αφενός δημοσίευμα της γερμανικής Bild που υποστήριζε πως το Ταμείο επιθυμεί την εγκαθίδρυση τεχνοκρατικής κυβέρνησης στην Αθήνα, αλλά και πληροφορίες ότι το ΔΝΤ ζήτησε την παραίτηση του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

«Είναι εντελώς εσφαλμένο», ανέφερε ο εκπρόσωπος του Ταμείου για το δημοσίευμα της «Bild», ενώ με δεύτερη ανακοίνωση διέψευσε πληροφορίες του FOX News, που ισχυρίστηκε ότι το Ταμείο ζήτησε την παραίτηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα. «Δεν υπάρχει καμία αλήθεια σε αυτή τη φήμη», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.