Ελληνοελβετική συνάντηση στο Μαξίμου για τις μη δηλωθείσες καταθέσεις

Τα περιουσιακά στοιχεία Ελλήνων σε ελβετικές τράπεζες αναμένεται να είναι το αντικείμενο συνάντησης που έχουν στο Μέγαρο Μαξίμου ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς και ο υπουργός Επικρατείας για την καταπολέμηση της διαφθοράς Παναγιώτης Νικολούδης με τον υφυπουργό Οικονομικών της Ελβετίας Ζακ ντε Βατεβίλ.
Το έντυπο ευρωπαϊκής ενημέρωσης Europolitics είχε γνωστοποιήσει προ ημερών την επίσκεψη του κ. Βατεβίλ με άρθρο του υπό τον τίτλο «Κίνηση βοήθειας από την Ελβετία προς την Αθήνα».
Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι σύμφωνα με ανακοίνωση του ελβετικού υπουργείου Οικονομικών, ότι στόχος του Ελβετού αξιωματούχου είναι να διαπραγματευτεί μια «τακτοποίηση του παρελθόντος», καθώς η Βέρνη προσπαθεί εδώ και τρία χρόνια να ευαισθητοποιήσει τις ελληνικές Αρχές στο θέμα της απόκρυψης περιουσιακών στοιχείων.
Επιπλέον, το δημοσίευμα υπενθύμιζε ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ανέφερε στις 20 Μαρτίου ότι υπάρχουν δύο δισ. ευρώ αδήλωτων περιουσιακών στοιχείων σε όλο τον κόσμο και ότι η κυβέρνησή του προσδοκά να αντλήσει 800 εκατ. από το ποσό αυτό.
Η ελβετική πλευρά επισήμως αρνείται να αναφερθεί σε οποιοδήποτε ποσό, αλλά, σύμφωνα με την ελβετική εφημερίδα Tages-Anzeiger της Ζυρίχης, τα αδήλωτα χρηματικά ποσά σε ελβετικές τράπεζες ανέρχονται σε 1,5 δισ. ελβετικά φράγκα (1,4 δισ. ευρώ).

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.