Επενδυτικό «φλερτ» με 60 ξένα funds

Φιλοδοξώντας σε αποτύπωση των θετικών εξελίξεων που έλαβαν χώρα τις τελευταίες εβδομάδες και κομίζοντας σαφώς θετικότερα πλάνα και απαντήσεις σε σχέση με πέρυσι, υψηλόβαθμα στελέχη 23 εισηγμένων επιχειρήσεων, ο πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Χαρ. Γκότσης και επικεφαλής χρηματιστηριακών εταιρειών θα συνοδεύσουν στη Νέα Υόρκη τον διευθύνοντα σύμβουλο του Ομίλου Χρηματιστηρίου Αθηνών Σωκράτη Λαζαρίδη και τον πρόεδρο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου Σίμο Αναστασόπουλο, προκειμένου να δώσουν δυναμικό παρών στο 5ο Επενδυτικό Forum που πραγματοποιείται στις 21 και 22 Ιουνίου.
Ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης και ο γενικός γραμματέας Στρατηγικών και Ιδιωτικών Επενδύσεων, Λόης Λαμπριανίδης, θα μεταβούν επίσης στη Νέα Υόρκη για τον λόγο αυτό.
«Το περσινό 4ο Greek Investment Forum πραγματοποιήθηκε σε μία από τις κρισιμότερες περιόδους για τη χώρα και σε πείσμα των καιρών βρεθήκαμε στη Νέα Υόρκη επιμένοντας για τις προοπτικές που διαθέτουν οι επιχειρήσεις μας. Φέτος, με… ηθικό ακμαιότερο αλλά και συγκεκριμένα στοιχεία που δικαιολογούν αυτή την αλλαγή προσήμου, επιθυμούμε να δώσουμε μήνυμα έναρξης ουσιαστικής επανάκαμψης» δηλώνει στη «Ν» επικεφαλής εισηγμένης εταιρείας που δεν έχει απουσιάσει καμία χρονιά από τη συγκεκριμένη εκδήλωση.
Είκοσι τρεις οι εισηγμένες εταιρείες που θα πραγματοποιήσουν επαφές με περισσότερους από 70 εκπροσώπους των περίπου 60 funds που ήδη έχουν δηλώσει σχετική επιθυμία. Τα προγραμματισμένα one to one meetings αγγίζουν τα 400 και όλα τα παραπάνω νούμερα θεωρείται βέβαιο πως θα αυξηθούν αφού παραδοσιακά τούτο συμβαίνει τις τελευταίες ημέρες.
«Το 5ο κατά σειρά Greek Investment Forum στη Νέα Υόρκη έχει μεγάλο ενδιαφέρον, αφού διοργανώνεται σε μια χρονική στιγμή, 21 και 22 Ιουνίου, που έχει ολοκληρωθεί η αξιολόγηση και έχουν ληφθεί οι αποφάσεις που την ακολουθούν σε επίπεδο εκταμίευσης της δόσης, αλλά θα συμπίπτει και με τις αναμενόμενες αποφάσεις της ΕΚΤ για τη μείωση του κόστους δανεισμού» σημειώνει στη «Ν» ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Χρηματιστηρίου Αθηνών Σωκράτης Λαζαρίδης, προσθέτοντας ότι «το Χρηματιστήριο Αθηνών είναι ένα διεθνοποιημένο χρηματιστήριο. Η εμπιστοσύνη των διεθνών επενδυτών όπως αποτυπώνεται στη συνολική κεφαλαιοποίηση της ελληνικής αγοράς ανέρχεται σε 63,7% (στοιχεία Μαΐου 2016) έναντι 59,2% την αντίστοιχη περυσινή χρονική περίοδο. Ειδικότερα -κάτι που αφορά και την παρουσία μας στη Νέα Υόρκη- η συμμετοχή των επενδυτών από ΗΠΑ ανέρχεται σήμερα σε 12,9% από 11,8% αντίστοιχα πέρυσι. Επιπλέον, η συμμετοχή των εισηγμένων εταιρειών στο forum είναι αντίστοιχη των προηγούμενων ετών, το δε ενδιαφέρον από τους επενδυτικούς οίκους που λαμβάνουμε καθημερινά είναι συνεχώς ανοδικό ακολουθώντας τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών.
Το φετινό forum συμπίπτει με τη συμπλήρωση 140 χρόνων από την ίδρυση του Χρηματιστηρίου Αθηνών. Στη μακρά περίοδο λειτουργίας του Χρηματιστηρίου ως οργανωτή αγοράς έχουν υπάρξει ενδιαφέρουσες αλλά και δύσκολες στιγμές. Ήταν και είναι όμως πάντα παρόν στις εξελίξεις της Ελλάδας παρέχοντες λύσεις χρηματοδότησης και επενδυτικές επιλογές συμβάλλοντας έτσι στην ανάπτυξη επιχειρήσεων και οικονομίας. Στο πλαίσιο αυτής της συνεχούς παρουσίας, εντάσσεται και το φετινό forum για την ενημέρωση του αμερικάνικου επενδυτικού κοινού».
Μιλώντας στη «Ν» για το 5ο Greek Investment Forum και τις προσδοκίες που αυτό καλλιεργεί, ο πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου Σίμος Αναστασόπουλος υπογραμμίζει πως «με τη θετική έκβαση της αξιολόγησης και την έστω ασαφή και υπό προϋποθέσεις συμφωνία για το χρέος ένα ύστατο παράθυρο ευκαιρίας ανοίγει για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας. Το ζητούμενο βεβαίως παραμένει και αφορά την ανάπτυξη, που προϋποθέτει άμεσες ξένες επενδύσεις και μάλιστα σημαντικές. Ο μόνος τρόπος να πείσουμε τις αγορές και τους επενδυτές να ξαναδούν την Ελλάδα θετικά είναι να εκπέμψουμε σαφές σήμα ότι θέλουμε και είμαστε έτοιμοι να τους δεχτούμε.
Με λόγο συνεκτικό και πειστικό, με υιοθεσία του διαρθρωτικού μεταρρυθμιστικού έργου και επιτάχυνση των αποκρατικοποιήσεων, παράλληλα με την αναμενόμενη εκδήλωση της εμπιστοσύνης της ΕΚΤ και την πρόοδο της συζήτησης για τη βιωσιμότητα του χρέους έχουμε μια ακόμη ευκαιρία να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη των αγορών και της επενδυτικής κοινότητας. Υπηρετώντας αυτό τον σκοπό, το Χρηματιστήριο Αθηνών και το Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, με την καταλυτική παρουσία του υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης, διοργανώνουν και φέτος το καθιερωμένο και επιτυχημένο Investment Forum της Νέας Υόρκης προβάλλοντας τις επιτυχημένες επιχειρήσεις που συμμετέχουν στην αποστολή και συντηρώντας το επενδυτικό ενδιαφέρον».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.