Επιλεκτικές κινήσεις αντίδρασης στο Χ.Α.

Ήπια ανοδικά κινείται αυτήν την ώρα στο Χρηματιστήριο Αθηνών, χωρίς όμως να καταφέρνει να ξεπεράσει τη νευρικότητα που τροφοδοτείται από την αβεβαιότητα που υπάρχει ακόμη για τα ανοιχτά μέτωπα της κυβέρνησης.

Ειδικότερα, στις 14:10, ο Γενικός Δείκτης ενισχύεται κατά 0,67% στις 689,68 μονάδες, ενώ ο τζίρος βρίσκεται στα 11 εκατ. ευρώ. Ο FTSE25 σημειώνει κέρδη 0,68% στις 206,80 μονάδες και ο τραπεζικός δείκτης καταγράφει κέρδη 4,24% στις 252,16 μονάδες.

Θετικά στην αγορά λειτουργεί δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters, το οποίο επικαλείται υψηλόβαθμους αξιωματούχους και αναφέρει ότι οι κεφαλαιακές ανάγκες των ελληνικών τραπεζών αναμένεται να διαμορφωθούν κάτω από το ποσό των 20 δισ. ευρώ. Σημειώνεται ότι το ακριβές ύψος των αναγκών αναμένεται να καταστεί γνωστό στα τέλη Οκτωβρίου, όταν και θα δημοσιοποιηθούν τα stress tests της ΕΚΤ.

Πάντως, παρά τη μεταβλητότητα που παρατηρείται και σήμερα στην αγορά, σύμφωνα με τον Ηλία Ζαχαράκη της Fast Finance ΑΕΠΕΥ, το ΧΑ άντεξε στο χειρότερο σενάριο που θα μπορούσε να έχει η Οικονομία και αυτό δημιουργεί συγκρατημένη αισιοδοξία για την συνέχεια. Όσοι επενδυτές παραμένουν σε ‘ρόλο θεατή’ καλό θα είναι να περιμένουν το μεγάλο ‘make or brake’ για να τοποθετηθούν.

Στο ταμπλό τώρα, η Eurobank σημειώνει άλμα 9,09%, η Πειραιώς ενισχύεται κατά 6,67%, η Alpha Bank ΑΛΦΑ+7,41% είναι στο +5,19%, όπως και η ΕΥΔΑΠ, ΕΥΔΑΠ+5,19% ενώ άνω του 2% είναι τα κέρδη σε Ελλάκτωρ, ΕΛΛΑΚΤΩΡ+2,35% Λάμδα, ΕΧΑΕ ΕΧΑΕ+2,15% και Εθνική.

Ήπια ανοδικά κινούνται οι ΕΕΕ, ΟΠΑΠ, ΟΠΑΠ+0,36% Motor Oil, Τέρνα Ενεργειακή, ΜΕΤΚΑ ΜΕΤΚ+0,49% και Jumbo, ενώ πιέσεις δέχονται οι μετοχές της Folli Follie, ΟΤΕ, ΟΤΕ-0,58% Τιτάν, ΟΛΠ ΟΛΠ-0,44% και Μυτιληναίος.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.