Θετικά υποδέχεται τους… Ρεπουμπλικανούς η Wall Street

Ανοδικά ξεκίνησαν οι αμερικανικοί δείκτες σήμερα, με την αγορά να δείχνει την ικανοποίησή της από την επικράτηση των Ρεπουμπλικανών και στα δύο σώματα του αμερικανικού Κογκρέσου.

Ειδικότερα, στις 16:41, ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται κατά 0,41% στις 17.455,51 μονάδες, ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq σημειώνει άνοδο 0,36% στις 4.639,92 μονάδες και ο δείκτης S&P 500 κινείται με κέρδη κατά 0,45% στις 2.021,10 μονάδες.

Στο ταμπλό, η Walt Disney κερδίζει 3,6%, καθώς εκτιμάται ότι τα στοιχεία που θα ανακοινώσει για το τρίτο τρίμηνο του έτους θα ικανοποιήσουν την αγορά. Η εταιρεία αναμένεται να καταγράψει διψήφια αύξηση κερδών για πέμπτο συνεχόμενο τρίμηνο.

Επίσης, κέρδη 5,7% σημειώνει η Chesapeake Energy, μετά την ανακοίνωση ότι το τρίτο τρίμηνο του έτους κατέγραψε κέρδη 662 εκατ. δολαρίων, ή 26 σεντς ανά μετοχή, από 202 εκατ. δολάρια και 24 σεντς ανά μετοχή ένα χρόνο νωρίτερα.

Στον αντίποδα, η TripAdvisor υποχωρεί κατά 13%, καθώς μείωσε τις εκτιμήσεις της για την πορεία της κερδοφορίας το 2014. Επίσης, ανακοίνωσε ότι τα κέρδη ανά μετοχή το τρίτο τρίμηνο διαμορφώθηκαν στα 0,37 δολάρια, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν ότι θα φτάσουν τα 0,60 δολάρια.

Στα οικονομικά στοιχεία της ημέρας, ανώτερα των εκτιμήσεων ήταν τα στοιχεία για τη δημιουργία θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα στις ΗΠΑ τον Οκτώβριο.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.