Ισχυρή ανοδική αντίδραση στη Wall Street

Ανοδικά ξεκίνησαν σήμερα οι αμερικανικοί δείκτες, ανακάμπτοντας από τις απώλειες των τελευταίων ημερών, με τους επενδυτές να «ανακουφίζονται» από τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν για την αγορά εργασίας.

Ειδικότερα, στις 16:40, ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται κατά 0,31% στις 17.602,47 μονάδες, ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq σημειώνει κέρδη 0,84% στις 5.148,01 μονάδες και ο δείκτης S&P 500 κινείται ανοδικά κατά 0,65% στις 2.106,85 μονάδες.

Στο ταμπλό, η Walt Disney σημειώνει απώλειες 8,7%, καθώς υποβάθμισε τις εκτιμήσεις της για την πορεία των κερδών φέτος, μετά τη χειρότερη του αναμενομένου επίδοση στα έσοδα του δευτέρου τριμήνου.

Στον αντίποδα, η Activision Blizzard ενισχύεται κατά 10%, μετά τα καλύτερα του αναμενομένου κέρδη που ανακοίνωσε το δεύτερο τρίμηνο του έτους. Τα κέρδη της εταιρείας διαμορφώθηκαν στα 0,13 δολάρια ανά μετοχή, από 0,07 δολάρια το αντίστοιχο περσινό τρίμηνο.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, όσο τα στοιχεία της αγοράς εργασίας βελτιώνονται, τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες να υπάρξει αύξηση του επιτοκίου της Federal Reserve το Σεπτέμβριο. Εάν επιβεβαιωθεί αυτή η εξέλιξη, τότε το δολάριο θα ενισχυθεί περαιτέρω, πλήττοντας έτσι την ελκυστικότητα των αμερικανικών τίτλων.

Στα οικονομικά στοιχεία της ημέρας, συνολικά 185.000 θέσεις εργασίας προστέθηκαν στον ιδιωτικό τομέα των ΗΠΑ τον Ιούλιο, σημειώνοντας επιβράδυνση σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με τα στοιχεία της ADP.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.