«Κινεζικές» ανησυχίες στη Wall Street

Με σημαντικές απώλειες ξεκίνησαν οι αμερικανικοί δείκτες, αποτυπώνοντας τις ανησυχίες της αγοράς για τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει η έντονη διόρθωση των κινεζικών μετοχών στην παγκόσμια οικονομία.

Ειδικότερα, στις 16:41, ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί κατά 0,73% στις 17.646,83 μονάδες, ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq σημειώνει απώλειες 0,72% στις 4.960,57 μονάδες και ο δείκτης S&P 500 κινείται πτωτικά κατά 0,64% στις 2.067,99 μονάδες.

Στο ταμπλό, η Microsoft ενισχύεται κατά 0,8%, εξαιτίας των δημοσιευμάτων που αναφέρουν ότι εξετάζει νέο γύρο μείωσης των θέσεων εργασίας της, στο πλαίσιο του προγράμματος αναδιάρθρωσης.

Στον αντίποδα, απώλειες καταγράφουν οι εταιρείες που είναι εκτεθειμένες στην κινεζική οικονομία. Η Skyworks Solutions είναι στο -3,1%, η Qorvo χάνει 4,4% και η Yahoo σημειώνει απώλειες 3,1%.

Νωρίτερα σήμερα, οι κινεζικές μετοχές βρέθηκαν στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων τεσσάρων μηνών, συνεχίζοντας το πτωτικό ράλι των προηγούμενων συνεδριάσεων, παρά τις προσπάθειες των αρχών του Πεκίνου να συγκρατήσουν τις χειρότερες μηνιαίες απώλειες σε διάστημα μεγαλύτερο της 20ετίας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.