Οριακά υψηλότερα οι ευρωπαϊκοί δείκτες

Με το βλέμμα στα αποτελέσματα που ανακοινώνουν οι εισηγμένες για το τρίτο τρίμηνο του έτους, καθώς και στην αυριανή συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας άρχισαν τις συναλλαγές οι ευρωπαϊκοί δείκτες, οι οποίοι κινούνται με μικρά κέρδη.

Ειδικότερα, στις 10:23, ο βρετανικός δείκτης FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,03% στις 6.347 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει άνοδο 0,16% στις 10.164 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται ανοδικά κατά 0,09% στις 4.678 μονάδες.

Ο σύνθετος πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει απώλειες 0,12% στις 362,23 μονάδες.

Στο ταμπλό, η Credit Suisse υποχωρεί κατά 3,7%, μετά την ανακοίνωση ότι θα προχωρήσει σε αύξηση κεφαλαίου ύψους 6,05 δισ. ελβετικών φράγκων, με στόχο να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη των επενδυτών στην τράπεζα.

Στον αντίποδα, η Syngenta ενισχύεται κατά 4,6%, μετά την ανακοίνωση ότι διευθύνων σύμβουλος Μάικ Μακ θα αποχωρήσει έως τα τέλη Οκτωβρίου. Ο ίδιος ανέφερε ότι είναι η κατάλληλη στιγμή για την εταιρεία να επωφεληθεί από μια νέα ηγεσία.

Επίσης, στο +2,1% βρίσκεται η ΑΒΒ, παρά το γεγονός ότι ανακοίνωσε πτώση 21% στα κέρδη τρίτου τριμήνου. Τα κέρδη της εταιρείας διαμορφώθηκαν στα 577 εκατ. δολάρια, από 734 εκατ. δολάρια το αντίστοιχο περσινό τρίμηνο.

Τέλος, η Sky σημειώνει κέρδη 1,8%, καθώς ανακοίνωσε καλύτερα του αναμενομένου αποτελέσματα για το πρώτο τρίμηνο χρήσης. Η ευρωπαϊκή συνδρομητική τηλεόραση «είδε» την κερδοφορία της να αυξάνεται κατά 10%.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.