Πιέσεις στο δολάριο από δηλώσεις στελέχους της Fed

Ανοδικά κινείται την Τρίτη το ευρώ έναντι του δολαρίου στο απόηχο δηλώσεων που έκανε από τη Ζυρίχη ο αξιωματούχος της Ομοσπονδιακής Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ (Fed), Γουίλιαμ Ντάντλεϊ.

Ο κεντρικός τραπεζίτης δήλωσε πως όταν αυξηθούν τα επιτόκια του δολαρίου αυτό δεν θα αποτελέσει μεγάλη έκπληξη, δίνοντας έτσι στους επενδυτές την εντύπωση ότι η αύξηση των επιτοκίων από την Fed θα αργήσει.

Ο ίδιος αποσαφήνισε πως δεν γνωρίζει πότε η Ομοσπονδιακή Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ θα αυξήσει τα επιτόκια, αλλά ανέφερε πως σε κάθε περίπτωση αυτό θα σηματοδοτήσει αλλαγή καθεστώτος.

Στη βάση αυτή ξεκαθάρισε πως οι αγορές θα πρέπει να αναμένουν κάποια επίδραση στις ροές κεφαλαίων, στις συναλλαγματικές ισοτιμίες και εν γένει στα περιουσιακά στοιχεία. Εκτίμησε δε πως οι αναδυόμενες οικονομίες είναι σήμερα «καλύτερα εξοπλισμένες» για μια αύξηση των επιτοκίων του δολαρίου.

Στην αγορά συναλλάγματος το ευρώ έναντι του δολαρίου σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 0,59% και διαμορφώνεται στα 1,1223 δολάρια. Η ισοτιμία του δολαρίου υποχωρεί σε ποσοστό 0,11% έναντι του γεν και διαμορφώνεται στα 119,994 γεν. Το δολάριο βρίσκεται στο 1,5589 με τη στερλίνα και στο 0,9293 με το ελβετικό φράγκο.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.