Πλήρη και ευρεία στήριξη του προγράμματος ζητά η ΕΕ

Την ικανοποίηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη συνέχιση των βασικών χαρτοφυλακίων από την υπηρεσιακή κυβέρνηση της Ελλάδας, εξέφρασε σήμερα Δευτέρα ο εκπρόσωπος της Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς.

«Το βλέπουμε ως καλό σημάδι για την εφαρμογή του προγράμματος που συμφωνήσαμε», δήλωσε ο κ. Σχοινάς και προσέθεσε ότι η πλήρης και ευρεία στήριξη του προγράμματος, και η έγκαιρη υλοποίησή του είναι αναγκαία για την επιτυχία του.

Πριν από δύο 24ωρα, ο ίδιος ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, είχε σημειώσει τη σημασία που αποδίδει η ΕΕ στην πλήρη στήριξη του προγράμματος από την πλευρά της Ελλάδας και την έγκαιρη υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων.
Ο Γιούνκερ συνεχάρη την πρωθυπουργό, Βασιλική Θάνου, για την ανάληψη των καθηκόντων της σε μία στιγμή την οποία χαρακτηρίζει «ως κρίσιμο σταυροδρόμι για την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση».

«Καθώς η Ελληνική Δημοκρατία έχει υπογράψει Μνημόνιο Κατανόησης για ένα νέο πρόγραμμα στήριξης από τον ESM, οι ευρωπαίοι εταίροι καθώς και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θεωρεί ουσιώδες να υπάρξει πλήρης στήριξη του προγράμματος. Ευρεία υποστήριξη και έγκαιρη υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων θα είναι απαραίτητες για την επιτυχία του» ανέφερε.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.