Ποιες επενδύσεις στην Ελλάδα ενδιαφέρουν γαλλικά κεφάλαια

Συγκεκριμένη μορφή αναμένεται να λάβει το ενδιαφέρον της Γαλλίας για το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων της Ελλάδας με την επίσκεψη του προέδρου Φρανσουά Ολάντ σε μια περίοδο που φημολογείται η ενίσχυση της παρουσίας των γαλλικών ομίλων στην Ελλάδα, έπειτα από αρκετά χρόνια τα οποία σημαδεύτηκαν από αποχωρήσεις.

Η γαλλική αποστολή που βρίσκεται από χθες στην Αθήνα τονίζει πως η ενίσχυση της παρουσίας της ή ακόμα και της παραμονής της σε ορισμένους κλάδους όπως η ενέργεια και οι κατασκευές θα εξαρτηθεί από τις αποφάσεις που θα λάβει τους αμέσως επόμενους μήνες η κυβέρνηση. Στην ενέργεια απαιτείται ξεκαθάρισμα του πλαισίου λειτουργίας της αγοράς, ενώ στις κατασκευές η αδυναμία πρόσβασης σε χρηματοδότηση οδηγεί σε συνεχείς αναβολές κρίσιμα έργα που ενδιαφέρουν τους Γάλλους, όπως το νέο αεροδρόμιο στο Καστέλι.

Η παρουσία 120 γαλλικών εταιρειών στην Ελλάδα και η συμμετοχή γαλλικών εταιρειών σε διαγωνισμούς που βρίσκονται σε εξέλιξη αποτελούν έμπρακτα δείγματα του γαλλικού ενδιαφέροντος για την ελληνική οικονομία, αναφέρει στέλεχος του Ελληνογαλλικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, το οποίο κλείνει φέτος 130 χρόνια λειτουργίας του στην Ελλάδα.

Το ενδιαφέρον εστιάζεται σε τομείς όπου η Γαλλία είναι ισχυρή, όπως οι υποδομές, συμπεριλαμβανομένων των μεταφορών και των δημόσιων μετακινήσεων, και τα δημόσια έργα, καθώς επίσης και η βιομηχανία τροφίμων, ενώ σημαντική είναι η γαλλική παρουσία στην ξενοδοχειακή βιομηχανία, τον τουρισμό, την ενέργεια, τα καταναλωτικά αγαθά, τα φαρμακευτικά προϊόντα και τις τράπεζες – μέχρι την κρίση.

Του Φάνη Ζώη

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.