Προς μηνιαία παράταση της ρύθμισης 100 δόσεων στα Ταμεία

Την επέκταση της ρύθμισης των 100 δόσεων στα ασφαλιστικά ταμεία για ακόμη ένα μήνα προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Δημήτρης Στρατούλης απαντώντας στη Βουλή σε ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ηλία Καματερό.

Ο κ. Στρατούλης είπε ότι στο νομοσχέδιο για την έκδοση διαταγής πληρωμών έχει καταθετεί τροπολογία βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που δίνει «θετική διέξοδο». Ακόμη είπε ότι θα υπάρξει διάταξη ώστε όσοι έχουν ενταχθεί στη ρύθμιση να μην αντιμετωπίζουν κίνδυνο κατάσχεσης αν προσωρινά δεν ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.

Αναφερόμενος στην πορεία της ρύθμισης ο αναπληρωτής υπουργός τόνισε ότι χάρις σε αυτή ο ΟΑΕΕ αυτόν τον μήνα ανταποκρίθηκε πλήρως στην καταβολή συντάξεων χωρίς να χρειαστεί χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό. Έως τώρα έχουν ενταχθεί 100.000 ασφαλισμένοι, ενώ από τις προηγούμενες ρυθμίσεις ο υψηλότερος αριθμός ήταν 30.000, έχουν ρυθμιστεί χρέη ύψους 1,5 δις ευρώ και εισπράχθηκαν ως πρώτη δόση 45 εκατ. ευρώ.

Συνολικά σε όλα τα ασφαλιστικά ταμεία έχουν ρυθμιστεί οφειλές ύψους 4,1 δισ. ευρώ και έχουν εισρεύσει 150 εκατ. ευρώ από 200.000 οφειλέτες. Η πολύ καλή πορεία της ρύθμισης αποδεικνύει ότι στους δανειστές κυριαρχεί το πολιτικό κριτήριο, υπογράμμισε ο κ. Στρατούλης, ο οποίος χαρακτήρισε «θρασύτατες» τις απαιτήσεις των δανειστών για περικοπή συντάξεων.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.