Πτωτικά και σήμερα το ευρώ

Διορθωτικά κινείται και σήμερα το ευρώ, με την αγορά να αποτυπώνει τις ανησυχίες της για την πορεία των διαπραγματεύσεων μεταξύ της Ελλάδας και των θεσμών, οι οποίες και θα κρίνουν τη βιωσιμότητα των δημοσιονομικών της χώρας.

Ειδικότερα, στις 12:56, το ευρώ κινείται με απώλειες 0,34% στα 1,0852 δολάρια, ενώ νωρίτερα είχε φτάσει έως και τα επίπεδα των 1,0822 δολαρίων.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, παρά το γεγονός ότι το ευρώ την προηγούμενη εβδομάδα έκανε μια κίνηση πάνω από τα 1,10 δολάρια (επίπεδα που δεν συγκράτησε τελικά), ενώ απέχει από τα χαμηλά δωδεκαετίας των 1,0457 δολάρια, οι short θέσεις των επενδυτών βρίσκονται σε ιστορικά υψηλά. Αυτό δείχνει ότι η αίσθηση της αγοράς είναι ότι το ευρωπαϊκό νόμισμα θα συνεχίσει την πτωτική του πορεία, με αφορμή μάλιστα τόσο τις ελληνικές εξελίξεις όσο και τις ενέργειες της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για τη στήριξη της οικονομίας.

Τα κρίσιμα επίπεδα στήριξης εντοπίζονται στα 1,0770 δολάρια, με τους τεχνικούς αναλυτές να θεωρούν ότι μπορεί να διασπαστούν ευκολότερα από ότι αναμένεται, εάν καλλιεργηθεί η εκτίμηση ότι η Federal Reserve προχωρήσει σε αύξηση των επιτοκίων της αργότερα τον Ιούνιο.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.