Ρευστοποιήσεις στις ευρωαγορές

Αρνητικό είναι το κλίμα σήμερα στις ευρωπαϊκές αγορές, με τα στοιχεία που έρχονται από τις δύο μεγαλύτερες οικονομίες της Ασίας, την ιαπωνική και την κινεζική, να κλιμακώνουν εκ νέου τις ανησυχίες για τις συνέπειες της επιβράδυνσης των ρυθμών ανάπτυξης.

Ειδικότερα, στις 10:27, ο βρετανικός δείκτης FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,95% στις 6.170 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει πτώση 0,75% στις 10.226 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται πτωτικά κατά 0,93% στις 4.621 μονάδες.

Ο σύνθετος πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει πτώση 1,06% στις 359,93 μονάδες.

Στο ταμπλό τώρα, η EON υποχωρεί κατά 3,4%, καθώς ακύρωσε τα σχέδια για διαχωρισμό των δραστηριοτήτων της στη Γερμανία, ειδικά εκείνων της παραγωγής ατομικής ενέργειας.

Στο -3,2% βρίσκεται η Wm Morrison Supermarkets, καθώς τα αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου χρήσης ήταν κατώτερα των εκτιμήσεων. Όπως ανέφερε η εταιρεία η μείωση των τιμών επηρέασε αρνητικά τις πωλήσεις.

Στον αντίποδα, η Next ενισχύεται κατά 2,1%, μετά τα καλύτερα του αναμενομένου αποτελέσματα πρώτου εξαμήνου χρήσης. Η εταιρεία ανακοίνωσε αύξηση 7,1% στην κερδοφορία της.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.