Σημαντικός ο ρόλος της κτηματαγοράς στην αναπτυξιακή προσπάθεια κατά τον Κ. Κόλλια

Στον δυναμικό ρόλο που μπορεί να έχει τo real estate στη νέα αναπτυξιακή προσπάθεια της χώρας αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Κωνσταντίνος Κόλλιας, στο πλαίσιο ομιλίας του στο συνέδριο Prodexpo 2015.

Όπως ανέφερε, αυτό μπορεί να γίνει εφόσον η κτηματαγορά απελευθερωθεί από στρεβλώσεις δεκαετιών, σταματήσει να είναι η «ιερή αγελάδα, που αρέσκεται να αρμέγει η εφορία», λειτουργήσει σε ένα πλαίσιο ευνοϊκό για επενδύσεις χωρίς γραφειοκρατία και καθυστερήσεις στη δικαιοσύνη.

Παράλληλα στάθηκε στην ανάγκη ύπαρξης ταυτόχρονου σεβασμού στο περιβάλλον και έμφασης στην κατεύθυνση των αναγκών των επενδυτών – ιδιωτών και επιχειρήσεων -, συνδυάζοντας τις τάσεις της διεθνούς αγοράς με τα πλεονεκτήματα που εξακολουθεί να διαθέτει η χώρα μας.

Σε ό,τι αφορά το θέμα των «κόκκινων» δανείων, ο κ. Κόλλιας τόνισε ότι τα υψηλά επίπεδα μη εξυπηρετούμενων δανείων σε εταιρείες, ειδικότερα μικρού και μεσαίου μεγέθους, επιβραδύνουν την πιστωτική επέκταση και δεσμεύουν τραπεζικά κεφάλαια, τα οποία διαφορετικά θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την αύξηση του δανεισμού και την πραγματοποίηση νέων επενδύσεων.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.