Σταθερά πτωτικά το Χ.Α.

Πτωτικά συνεχίζει το Χρηματιστήριο Αθηνών, με τη συναλλακτική δραστηριότητα όμως να παραμένει σε χαμηλά επίπεδα, καθώς οι traders δείχνουν να μην προχωρούν στη λήψη σημαντικών θέσεων και να περιμένουν το εκλογικό αποτέλεσμα της Κυριακής.

Ειδικότερα, στις 14:02, ο Γενικός Δείκτης υποχωρεί κατά 0,55% στις 670,15 μονάδες, ενώ ο τζίρος βρίσκεται στα 11 εκατ. ευρώ. Ο FTSE25 σημειώνει απώλειες 0,49% στις 195,80 μονάδες και ο τραπεζικός δείκτης καταγράφει πτώση 3,67% στις 263,04 μονάδες.

Σύμφωνα με τους εγχώριους αναλυτές, αυτή η εβδομάδα θα είναι περισσότερο διαδικαστικής φύσεως, καθώς οι βασικοί καταλύτες που επηρεάζουν επενδυτές και επιχειρήσεις βρίσκονται χρονικά μπροστά και μάλιστα σε ένα χρονοδιάγραμμα που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί αρκετά απαιτητικό. Όλα θα ξεκινήσουν με τον σχηματισμό της νέας κυβέρνησης, η οποία θα πρέπει να επιταχύνει το θέμα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών και ως το τέλος Νοεμβρίου να ψηφιστεί από τη Βουλή μια εκτεταμένη λίστα 53 προαπαιτούμενων ώστε αφενός για να αναχρηματοδοτηθούν υποχρεώσεις 1,7 δις ευρώ μέχρι το τέλος του έτους και αφετέρου να κλείσει η πρώτη αξιολόγηση του τρίτου μνημονίου.

Πέραν αυτού, οι ίδιοι αναλυτές επισημαίνουν την ανάγκη αποκατάστασης της πολιτικής σταθερότητας, προκειμένου να βελτιωθεί το επιχειρηματικό περιβάλλον και να δοθεί «ανάσα» στις επιχειρήσεις που δοκιμάζονται σκληρά αφενός από την επιβολή των capital controls και αφετέρου από την είσοδο της χώρας εκ νέου σε προεκλογική περίοδο.

Στο ταμπλο τώρα, ισχυρές πιέσεις δέχεται ο τραπεζικός κλάδος, με την Εθνική να είναι στο -4,58%, την Πειραιώς στο -4%, την Alpha Bank ΑΛΦΑ-2,63% στο -2,63% και τη Eurobank στο -2,38%. Απώλειες 2,74% καταγράφει και η Ελλάκτωρ, ΕΛΛΑΚΤΩΡ-2,74% η Βιοχαλκο είναι στο -2,07%, ενώ άνω του 1% είναι η πτώση σε Folli Follie, Τέρνα Ενεργειακή και ΕΧΑΕ.

Στον αντίποδα, η ΓΕΚ Τέρνα ΓΕΚΤΕΡΝΑ+1,23% (+1,23%) και ο ΟΤΕ ΟΤΕ+1,01% (+1,01%) προσφέρουν στηρίγματα στον Γενικό Δείκτη με τα κέρδη τους, ενώ ήπια ανοδικά κινούνται οι Τιτάν, Λαμδα, ΟΠΑΠ, ΟΠΑΠ+0,65% Aegean και Grivalia.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.