Τις βάσεις για τη διάσπαση των 700 μονάδων θέτει το Χ.Α.

Ιδιαίτερα θετικό είναι το κλίμα που κυριαρχεί και σήμερα στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με τον Γενικό Δείκτη να διασπά το όριο των 700 μονάδων, το οποίο τον δυσκόλεψε ιδιαίτερα στις προηγούμενες συνεδριάσεις.

Ειδικότερα, στις 11:01, ο Γενικός Δείκτης ενισχύεται κατά 0,92% στις 705,35 μονάδες, ενώ ο τζίρος βρίσκεται στα 5 εκατ. ευρώ. Ο FTSE25 σημειώνει κέρδη 1,02% στις 211,58 μονάδες και ο τραπεζικός δείκτης καταγράφει κέρδη 4,33% στις 282,40 μονάδες.

Η αγορά σήμερα περιμένει με αισιοδοξία την επίσκεψη του Γάλλου προέδρου Φ. Ολάντ στην Αθήνα, ενώ καλλιεργούνται θετικές προσδοκίες για τη στάση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, η οποία σήμερα θα επιβεβαιώσει την υποστηρικτική πολιτική της προς την οικονομία της Ευρωζώνης.

Εκτός της διαδικασίας της ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών, η αγορά δείχνει να ικανοποιείται από το γεγονός ότι έχει τεθεί επί τάπητος το ζήτημα της διαχείρισης των «κόκκινων δανείων» μεταξύ της κυβέρνησης και των θεσμών. Μια πιο αποτελεσματική λύση στη διαχείριση του τόσο μεγάλου ζητήματος του κλάδου, θα δώσει ανάσα στους ισολογισμούς των τραπεζών.

Αν και έχουν προκύψει διαφορές μεταξύ κυβέρνησης και θεσμών, όπως ήταν αναμενόμενο, το ζήτημα των «κόκκινων δανείων» θα συζητηθεί λεπτομερώς κατά τη διάρκεια της τρέχουσας διαπραγμάτευσης.

Στο πλαίσιο αυτό, ο τραπεζικός κλάδος υπεραποδίδει σήμερα, με τη Eurobank να ενισχύεται κατά 6,90%, η Εθνική είναι στο +5,07%, η Πειραιώς σημειώνει κέρδη 4,35% και η Alpha Bank ΑΛΦΑ+2,07% είναι στο +2,07%.

Θετικά κατά 2,76% κινείται η Ελλάκτωρ, ΕΛΛΑΚΤΩΡ+3,87% ενώ άνω του 1% είναι τα κέρδη σε Folli Follie, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΔΑΠ+2,08% Τέρνα Ενεργειακή, Ελληνικά Πετρέλαια ΕΛΠΕ+1,86% και ΟΛΠ. ΟΛΠ+1,60% Ήπια θετικά κινούνται και οι μετοχές των ΟΤΕ, ΟΤΕ+0,93% Μυτιληναίου, Motor Oil, ΟΠΑΠ ΟΠΑΠ+0,97% και ΔΕΗ.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.