Αλ. Χαρίτσης: Σε πτώχευση «fast track» οδηγείται το 81% των ΜμΕ

«Οι επιλογές της κυβέρνησης οδηγούν σε ύφεση, λουκέτα και εκτίναξη της ανεργίας», δηλώνει σε συνέντευξή του ο βουλευτής Μεσσηνίας και τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Αλέξης Χαρίτσης.

Ο κ Χαρίτσης, μιλώντας στην ιστοσελίδα ieidiseis.gr, κατηγορεί την κυβέρνηση για «σχέδιο βίαιης αναδιάρθρωσης της ελληνικής οικονομίας σε βάρος εργαζόμενων και μικρομεσαίων», σε σχέση με «το νέο Πτωχευτικό, που, όπως υποστηρίζει, θα οδηγήσει σε αναγκαστική πτώχευση επαγγελματίες, επιχειρηματίες και φυσικά πρόσωπα», σε «μαζικές εκποιήσεις πρώτης κατοικίας προς όφελος funds και τραπεζών» και σε «εξαφάνιση τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις» εκ των οποίων «το 81% κινδυνεύουν πλέον να οδηγηθούν σε πτώχευση με διαδικασίες fast track».

Ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για «ζοφερή εικόνα στο σύνολο της οικονομίας» με «πρωτοφανή ύφεση 15,2% για το 2οτρίμηνο», «1 στους 3 εργαζόμενους να έχουν αμοιβή κάτω από τον κατώτατο μισθό και 1 στους 8 μέχρι 200 ευρώ» ενώ «η ετήσια έκθεση του ΙΝΕ της ΓΣΕΕ εκτιμά την ανεργία στο 21,2% για το τέλος του έτους» και «η έκθεση της Εθνικής Τράπεζας προειδοποιεί για απώλειες 50 δισ. στον τζίρο των επιχειρήσεων».

«Η κυβέρνηση είχε στη διάθεσή της στην αρχή της πανδημίας 7,5 δισ. από το ΕΣΠΑ για να στηρίξει με ζεστό χρήμα επιχειρήσεις και εργαζόμενους», συνεχίζει ο Αλ. Χαρίτσης, και να θωρακίσει «την υγεία, την παιδεία και τις μεταφορές». «Τους καλέσαμε με επίκαιρη επερώτηση που θα συζητηθεί αύριο στη Βουλή να μας απαντήσουν γιατί άφησαν αναξιοποίητα αυτά τα κονδύλια» σημειώνει, «τη στιγμή μάλιστα που δεν έχουν χρησιμοποιήσει ούτε το μαξιλάρι ασφαλείας των 37 δισ. του ΣΥΡΙΖΑ».

«Αυτές οι επιλογές της κυβέρνησης που ήδη οδηγούν σε πλήρη εκτροχιασμό τον προϋπολογισμό» τονίζει ο βουλευτής, επισημαίνοντας ότι «η «τρύπα» στα δημοσιονομικά της χώρας στο 9μηνο είναι κοντά στα 10 δισ.».

«Η ύφεση, τα λουκέτα και η εκτίναξη της ανεργίας σε δυσθεώρητα ύψη, δεν αποτελούν νομοτέλεια» καταλήγει ο Αλ. Χαρίτσης. «Είναι κρίσιμο να υλοποιηθεί ένα γενναίο πρόγραμμα δημόσιων επενδύσεων, που σε συνδυασμό με τους σημαντικούς ευρωπαϊκούς πόρους, όπως το Ταμείο Ανάκαμψης και το νέο ΕΣΠΑ, θα οδηγήσουν στην ανασυγκρότηση της οικονομίας μας».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.