Αραβικό ενδιαφέρον για τα ελληνικά ναυπηγεία

Ενδιαφέρον από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα για επενδύσεις στα ελληνικά ναυπηγεία, υπάρχει σύμφωνα με τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη. Ο κ. Γεωργιάδης, μιλώντας στο 1th Annual Capital Link Greek Shipping Forum είπε ότι συναντήθηκε με μία πολύ μεγάλη αντιπροσωπεία από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, στην οποία εκφράστηκε μεταξύ άλλων το ενδιαφέρον τους για τα ναυπηγεία. Ο υπουργός εξέφρασε την βεβαιότητά του ότι μπορεί να αναγεννηθεί η ναυπηγοεπισκευαστική βιομηχανία στην Ελλάδα, κάνοντας μάλιστα ειδική μνεία στα ναυπηγεία της Σύρου, τα οποία όπως είπε πηγαίνουν πάρα πολύ καλά.

Δήλωσε μάλιστα πως πιστεύει ότι πολύ σύντομα θα υπάρξουν καλά νέα και για το ναυπηγείο της Ελευσίνας. «Η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει ήδη δείξει μεγάλο ενδιαφέρον. Προσωπικά έχω ήδη πάει δύο φορές στην Ουάσιγκτον για το ναυπηγείο, την περασμένη Δευτέρα ήρθαν από την αμερικανική Κυβέρνηση και ίσως την επόμενη βδομάδα έρθει νέα αντιπροσωπεία. Στόχος είναι έως τα τέλη Μαρτίου, να έχουμε στην Ελευσίνα το ίδιο μοντέλο που είχαμε και στο ναυπηγείο της Σύρου, ώστε να μπορέσουμε να δώσουμε την δυνατότητα στους Έλληνες εφοπλιστές να επιλέξουν ένα ναυπηγείο εδώ στην Αττική για ανακαινίσουν και να επισκευάσουν τα πλοία τους σε πολύ ανταγωνιστικές τιμές και πολύ καλή και ποιοτική εργασία… Πολύ σύντομα λοιπόν, θα έχουμε πολύ καλά νέα όσον αφορά τη ναυπηγική βιομηχανία εδώ στην Ελλάδα, και είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι για αυτό και εργαζόμαστε σκληρά πάνω σε αυτό», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Τέλος, σε ό,τι αφορά στη δημιουργία ενός φιλικού επιχειρηματικού περιβάλλοντος, ο υπουργός υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση συνεχίζει με εντατικούς ρυθμούς την προσπάθεια και γνωστοποίησε ότι τον Μάρτιο το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, μαζί με το υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος, θα παρουσιάσουν ένα νέο νομοσχέδιο, με τον οποίο θα απλοποιηθούν όλες οι αδειοδοτήσεις για όλες τις περιβαλλοντολογικές μελέτες, και για οτιδήποτε έχει να κάνει με τις επενδύσεις στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, αλλά και γενικότερα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.