Μπόνους επαναπατρισμού σε Έλληνες του εξωτερικού, που θέλουν να επιστρέψουν

Νέο πρόγραμμα κινήτρων για Έλληνες, που σήμερα ζουν στο εξωτερικό, αλλά επιθυμούν να επιστρέψουν στην πατρίδα τους, ανακοίνωσε η Transifex.

Η εταιρεία προσφέρει στους νεοπροσληφθέντες μπόνους επαναπατρισμού 5.000 έως 10.000 ευρώ, με τον διευθύνοντα σύμβουλο, Δημήτρη Γλέζο, να επισημαίνει ότι η πρωτοβουλία είναι κάτι μεγαλύτερο από ένα επιμίσθιο μετεγκατάστασης. «Είναι μια ευκαιρία να βοηθήσουμε τους Έλληνες μηχανικούς πληροφορικής που ζουν στο εξωτερικό να επιστρέψουν στην πατρίδα τους για να αναλάβουν έναν απαιτητικό ρόλο σε μια startup που αναπτύσσεται ταχύτατα όπως είναι η Transifex» εξηγεί, προσθέτοντας: «Θέλουμε να ενισχύσουμε το δυναμικό ταλέντου στην Ελλάδα — με μια νέα πρόσληψη τη φορά.»

Η εταιρεία ιδρύθηκε το 2012 στην Πάτρα. Έως το 2014 άνοιξε γραφείο στην Αθήνα και στη Silicon Valley της Καλιφόρνια για τη διαχείριση των πωλήσεων, του μάρκετινγκ, των οικονομικών και άλλων λειτουργιών της. Σήμερα η απασχολεί 34 υπαλλήλους, συμπεριλαμβανομένων 20 ατόμων στην Ελλάδα, που καταλαμβάνουν σημαντικές θέσεις ως μηχανικοί, product managers και υπεύθυνοι πελατών.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις της εταιρείας, το 2018 θα προσληφθούν τουλάχιστον πέντε μηχανικοί λογισμικού, ενώ το 2019 αυτός ο αριθμός αναμένεται να διπλασιαστεί. Εκτιμάται ότι συνολικά θα δοθούν πάνω από 1,3 εκατ. ευρώ για μισθοδοσία των Ελλήνων υπαλλήλων μέχρι το 2019.

Σημειώνεται ότι από τα στοιχεία της Endeavor, οργάνωσης που προωθεί την παγκόσμια επιχειρηματικότητα, προκύπτει ότι περίπου 200.000 Έλληνες κάτω των 35 ετών έφυγαν από τη χώρα μεταξύ 2010 και 2013. Η έκθεση αναφέρει ότι σχεδόν τρεις στους τέσσερις των ερωτηθέντων κατέχουν μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών και υψηλές δεξιότητες.

Ενδεικτικό το παράδειγμα του Πάνου Καψοκόλη, υπεύθυνου του τμήματος People Operations στην Transifex, ο οποίος είχε φύγει από την Ελλάδα λίγο μετά τα 20 έτη. Αφού φοίτησε στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, έφυγε στο εξωτερικό για μεταπτυχιακά και για να εργαστεί σε θέσεις Ανθρώπινου Δυναμικού στο Εδιμβούργο. «Μετά από σχεδόν τέσσερα χρόνια στο Ηνωμένο Βασίλειο, αποφάσισα να επιστρέψω στην Ελλάδα για να είμαι κοντά στην οικογένειά μου και την κοπέλα μου. Χρειαζόμουν όμως την κατάλληλη ευκαιρία για να κάνω αυτό το βήμα» αναφέρει ο Πάνος Καψοκόλης. «Είμαι ευγνώμων που έγινα μέλος της ομάδας της Transifex στην Αθήνα για να προωθήσω την καριέρα μου στην Ελλάδα και να συνεχίσω την επαγγελματική μου εξέλιξη σε ένα διεθνές περιβάλλον, ενώ βρίσκομαι στον τόπο που αγαπώ» συμπληρώνει.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.