ΔΕΗ: Στα 5,9 δισ. ευρώ οι επενδύσεις την τελευταία 7ετία

Σε επενδύσεις, ύψους 5,9 δισ. ευρώ, έχει προχωρήσει η ΔΕΗ την τελευταία επταετία, όπως γνωστοποίησε ο αντιπρόεδρος της Επιχείρησης, Γιώργος Ανδριώτης, από το βήμα ημερίδας του ΕΒΕΑ για την ενέργεια.

Κατά τον ίδιο, η αξία των παγίων της ΔΕΗ ΔΕΗ+4,18% σε ορυχεία, παραγωγή, μεταφορά, διανομή και εμπορία, ανέρχεται σήμερα στα 13,3 δισ. ευρώ.

Όπως ανέφερε παράλληλα, κατά την περίοδο 2010 – 2016, αποσύρθηκαν για οικονομικούς και περιβαλλοντικούς λόγους, μονάδες ηλεκτροπαραγωγής, ισχύος 2.180 MW, ενώ κατά το ίδιο διάστημα, εντάχθηκαν νέες μονάδες, ισχύος 1.417 MW.

Όσον αφορά την περίοδο 2017 – 2018, εκτίμησε ότι θα αποσυρθούν μονάδες άνω των 2.100 MW, ενώ θα ενταχθούν νέες μονάδες, ισχύος 1.800 MW.

Από την πλευρά του, ο διευθύνων σύμβουλος της Protergia, Ντίνος Μπενρουμπής, εξέφρασε την άποψη ότι δεν θα επιτευχθούν οι στόχοι για την απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας, καθώς «δεν υπάρχουν οι κατάλληλες προϋποθέσεις».

Tην ίδια ώρα, ο Διομήδης Σταμούλης, διευθυντής στρατηγικού σχεδιασμού των ΕΛΠΕ, παρουσίασε το επενδυτικό πρόγραμμα του Ομίλου, το οποίο οδήγησε σε τετραπλασιασμό των εξαγωγών, από 2,3 εκατ. μετρικούς τόνους το 2011 σε 8,6 εκατ. το 2016.

Τέλος, ο αντιπρόεδρος της Kavala Oil, Δημήτρης Γόντικας, εστίασε στο επενδυτικό πρόγραμμα της Energean, ύψους 270 εκατ. ευρώ, για τους υδρογονάνθρακες σε Πρίνο και Δυτική Ελλάδα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.