Επιχείρηση «σκοτεινά Χριστούγεννα» – Περιορίζεται ο φωτισμός στις γιορτές

Φωτό αρχείου

Διαφορετικά θα είναι όπως όλα δείχνουν τα φετινά Χριστούγεννα, με την ενεργειακή κρίση να φέρνει λιγότερο στολισμό στους δήμους ώστε να υπάρξει εξοικονόμηση ενέργειας.

Τα φωτεινά λαμπάκια που κάθε χρόνο στολίζουν τους δήμους από άκρη σε άκρη, αναμένεται να σβήσουν και να περιοριστούν αρκετά (στην κάλυψη και την έντασή τους) καθώς στόχος στους δήμους, όπως επιτάσσουν τα υπουργεία Οικονομικών και Εσωτερικών, είναι να εξοικονομηθεί το 10% της ενέργειας.

Σημειώνεται, ότι κατά τους εορταστικούς μήνες, αυξάνεται κατακόρυφα η ενεργειακή κατανάλωση λόγω του έντονου στολισμού που γίνεται σε όλες τις συνοικίες της Αθήνας αλλά και της περιφέρειας.

Τα αρμόδια υπουργεία συστήνουν στους ΟΤΑ να περιορίσουν το χριστουγεννιάτικο φωτισμό και τον δημόσιο φωτισμό εκεί που δεν χρειάζεται. Επίσης, η οδηγία αφορά την εξοικονόμηση ενέργειας από γυμναστήρια, κολυμβητήρια και κτηριακές υποδομές.

Παράλληλα σε συνάντηση που θα έχουν αύριο ΚΕΔΕ με Υπουργεία Οικονομικών και Εσωτερικών θα ανακοινωθεί το ποσοστό επιπλέον επιχορήγησης των δήμων, ώστε να κρατήσουν ζεστά τον χειμώνα τα σχολεία είτε συνδέονται στο δίκτυο φυσικού αερίου, είτε χρησιμοποιούν πετρέλαιο θέρμανσης.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.