Έρχονται αλλαγές της τελευταίας στιγμής στο φορολογικό νομοσχέδιο – Ποιους αφορά

Αλλαγές αναμένονται στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο, δύο ημέρες πριν από την ψηφοφορία στη Βουλή των Ελλήνων. Ανάμεσα σε αυτές, είναι και για ιδιοκτήτες περιπτέρων και ταξί, σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΑΝΤ1.
Σίγουρη θα πρέπει να θεωρείται η παρέμβαση στα περίπτερα, αφού στον κλάδο υπάρχει μεγάλος τζίρος αλλά μικρό κέρδος. Ο μεγάλος τζίρος οφείλεται στα τσιγάρα και τις τηλεκάρτες, άρα θα αλλάξει η προσαύξηση ύψους 5% στον τζίρο.

Ταυτόχρονα, εισηγήσεις –αλλά χωρίς αποφάσεις– υπάρχουν και για τους ιδιοκτήτες ταξί και αφορούν αλλαγές στην προσαύξηση του τεκμαρτού, λόγω της προϋπηρεσίας. Για παράδειγμα, για έναν τεχνίτη η παλαιότητα σημαίνει περισσότερη πελατεία, άρα μεγαλύτερο τζίρο, ενώ, ένας οδηγός ταξί κάνει τις ίδιες κούρσες, είτε είναι νέος, είτε κοντά στην σύνταξη.

Μία άλλη επαγγελματική ομάδα που πιθανώς θα εξαιρεθεί ή θα έχει ευνοϊκότερη μεταχείριση είναι οι ασφαλιστικοί σύμβουλοι και συγκεκριμένα, όσοι συνδέονται με εταιρείες, διότι δεν είναι αυτοαπασχολούμενοι αλλά εργαζόμενοι με μπλοκ. Άρα, ως μισθωτοί, δεν έχουν να δηλώσουν επαγγελματικές δαπάνες και αυξάνεται η φορολογία τους.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.