Eurobank: Ολοκληρώθηκε η έξοδος από τη Ρουμανία

Aποχωρεί η Eurobank από τη Ρουμανία, καθώς ολοκληρώθηκε η πώληση των Bancpost, ERB Retail Services IFN S.A. και ERB Leasing IFN S.A. στην Banca Banca Transilvania. Με τη συμφωνία αυτή η τράπεζα εκπληρώνει εγκαίρως τη δέσμευσή της απέναντι στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για περιορισμό της έκθεσής της στο εξωτερικό.

Όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση η Βanca Transilvania είχε λάβει προηγουμένως τη σχετική έγκριση από τις αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές, δηλαδή τόσο από την κεντρική τράπεζα της Ρουμανίας όσο και από την Αρχή Ανταγωνισμού της χώρας. Από τη συναλλαγή εισρέει στα ταμεία της Eurobank το ποσό των 301 εκατ. ευρώ, ενώ ενισχύεται ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας Common Equity Tier 1 κατά 25 μονάδες βάσης.

Ο Σταύρος Ιωάννου, αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Eurobank, εξέφρασε την πεποίθηση ότι η πώληση των δραστηριοτήτων στην BT είναι προς το συμφέρον πελατών, καταθετών και εργαζομένων, ενώ σημείωσε πως η τράπεζα θα εστιάσει τώρα την προσοχή της στην ανάπτυξη των βασικών αγορών της.

Μετά την αποχώρησή της από τη Ρουμανία η Eurobank διατηρεί σημαντική παρουσία στην Κύπρο και τη Βουλγαρία, ενώ διαθέτει επίσης δραστηριότητες στη Σερβία και το Λουξεμβούργο.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.