Euroworking Group: Τρία τα ανοιχτά προαπαιτούμενα για την γ’ αξιολόγηση

Τρία ίσον κανένα. Τρία εκκρεμή προαπαιτούμενα, τα οποία ωστόσο δεν βρίσκονται υπό τον έλεγχο της ελληνικής κυβέρνησης δεν έχουν ακόμη υλοποιηθεί διαπίστωσαν οι τεχνοκράτες της Ευρωζώνης (απόφαση του ΣτΕ για το Ελληνικό, αποτελεσματικότητα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών και προσκλήσεις ενδιαφέροντος για το δίκτυο φυσικού αερίου).

Συνεπώς, το Euroworking Group επικύρωσε την υλοποίηση του μεγαλύτερου μέρους των εκκρεμών προαπαιτούμενων και αναμένεται να δώσουν τη θετική τους εισήγηση για το «σφράγισμα» της τρίτης αξιολόγησης.

Η σχετική απόφαση αναμένεται να ληφθεί στο Eurogroup της 19ης Φεβρουαρίου και, εάν όλα πάνε καλά, το ΔΣ του ΕΜΣ θα εγκρίνει την εκταμίευση, μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών από τα εθνικά κοινοβούλια.

Το EWG ενημερώθηκε και για την πορεία των τεχνικών συνομιλιών για το λεγόμενο γαλλικό μηχανισμό για το χρέος, χωρίς όμως να ληφθεί κάποια απόφαση καθώς οι συνομιλίες της ομάδας εργασίας συνεχίζονται. Υπενθυμίζεται ότι ήταν το πρώτο EWG του αντικαταστάτη του Τόμας Βίζερ,Oλλανδού Χανς Φιλμπριφ.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.