Ευκλείδης Τσακαλώτος: Η μεσαία τάξη δεν έχασε επί ημερών ΣΥΡΙΖΑ

«Η μεσαία τάξη δεν έχασε στις ημέρες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ», λέει στην Όλγα Τρέμη και το Newsbomb.gr, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, προσθέτοντας πως, αντιθέτως, πολλοί ελεύθεροι επαγγελματίες κέρδισαν σε διαθέσιμο εισόδημα.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει πως η κυβέρνηση θα μπορούσε να αξιοποιήσει το «μαξιλάρι» των ταμειακών διαθεσίμων για πιο προωθημένα μέτρα και προσωρινές μειώσεις φόρων, κόντρα στις ενεργειακές ανατιμήσεις. Απαντά, επίσης, σε όσους του άσκησαν κριτική για τη δημιουργία του «μαξιλαριού» και διαμηνύει πως «η εμπειρία έχει δείξει ότι οι παροχές λίγο πριν από τις εκλογές δεν δουλεύουν».

Αναφέρεται και στο Μνημόνιο που υπέγραψε ο ΣΥΡΙΖΑ και λέει πως η μόνη άλλη εναλλακτική τότε ήταν «να το βάλουμε στα πόδια».

Μιλά ακόμη για τις πολιτικές εξελίξεις: Για το ΚΙΝΑΛ και τις εκλογές νέας ηγεσίας λέει πως εκείνο που θα ήθελε ο ίδιος είναι «η σοσιαλδημοκρατία να αλλάξει και να γίνει σοσιαλδημοκρατία», ενώ θεωρεί εφικτή την προοπτική της προοδευτικής διακυβέρνησης.

Στην περίπτωση εκλογικής ήττας του ΣΥΡΙΖΑ πιστεύει πως δεν θα υπάρξει θέμα ηγεσίας για τον Αλέξη Τσίπρα, «δεν θα στοιχημάτιζα σ’ αυτό» λέει χαρακτηριστικά, ενώ χρεώνει στην κυβέρνηση πως «για να στηρίξει τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές της, παίζει και με την άκρα δεξιά».

Η συνέντευξη του Ευκλείδη Τσακαλώτου στην Όλγα Τρέμη