Ευρωζώνη: Σε υψηλό από τον Αύγουστο του 2018 η μεταποίηση τον Σεπτέμβριο, στις 53,7 μονάδες

Ανέβασε ταχύτητα ο κλάδος της μεταποίησης στην Ευρωζώνη τον Σεπτέμβριο, παίρνοντας ώθηση κυρίως από τη Γερμανία, καθώς τα ευρωπαϊκά εργοστάσια είδαν να αυξάνεται η ζήτηση μετά τη χαλάρωση ορισμένων περιορισμών για τον κορωνοϊό.

Συγκεκριμένα ο Δείκτης Υπευθύνων Προμηθειών της IHS Markit για τη μεταποίηση τον Σεπτέμβριο, ανέβηκε στο υψηλότερο επίπεδο από τον Αύγουστο του 2018 στις 53,7 μονάδες από 51,7 μονάδες τον Αύγουστο.

«Η ανάκαμψη της μεταποιητικής δραστηριότητας της Ευρωζώνης διατήρησε τη δυναμική της τον Σεπτέμβριο, ολοκληρώνοντας τη μεγαλύτερη τριμηνιαία αύξηση της παραγωγής μετά τους πρώτους μήνες του 2018», δήλωσε ο Κρις Γουίλιαμσον, επικεφαλής οικονομολόγος της IHS Markit.

«Η ανάκαμψη θα ήταν πολύ πιο μέτρια χωρίς τη Γερμανία, όπου η παραγωγή αυξήθηκε ιδιαίτερα απότομα (56,4 μονάδες, από 52,2 μονάδες) και αντιπροσωπεύει περίπου το ήμισυ της συνολικής επέκτασης της Ευρωζώνης τον Σεπτέμβριο».

Τα προηγούμενα στοιχεία έδειξαν ότι η παραγωγή των εργοστασίων στη Γερμανία ενισχύθηκε ιδιαίτερα, σε αντίθεση με τη μέτρια αύξηση της παραγωγής στη Γαλλία και την Ισπανία και την ελαφρώς βραδύτερη ανάπτυξη στην Ιταλία.

Χωρίς τη Γερμανία, η αύξηση της παραγωγής θα είχε αποδυναμωθεί στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιούνιο, αναφέρει η IHS Markit.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.