Financial Times: Η προσφορά των Ελλήνων δεν πρέπει να απορριφθεί

«Η προσφορά των Ελλήνων δεν πρέπει να απορριφθεί» υπογραμμίζει η εφημερίδα Financial Times με κύριο άρθρο της, παίρνοντας θέση για το νέο ελληνικό πρόγραμμα διάσωσης ενόψει των διαπραγματεύσεων του Σαββατοκύριακου.

Όπως τονίζεται στο άρθρο, «ο Έλληνας Πρωθυπουργός συνθηκολόγησε και τώρα οι αντίπαλοί του πρέπει να επιδείξουν μεγαλοψυχία». Αναφέρεται ότι «όποια καταδίκη και αν επιφυλάσσεται για τον Αλέξη Τσίπρα, θα ωχριά μπροστά στην ευθύνη των πιστωτών εάν απορρίψουν αυτή την τελική συνθηκολόγηση».

Η οικονομική εφημερίδα καταλήγει με το μήνυμα προς τους εταίρους της Ελλάδας ότι «τώρα είναι ώρα να δοθεί βοήθεια στη γονατισμένη ελληνική κοινωνία να ανοικοδομηθεί, όχι να υποχρεωθεί να πέσει πιο χαμηλά».

Στο μεταξύ, άρθρο του τέως υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη στην ιστοσελίδα της εφημερίδας Guardian αναφέρεται στους λόγους για τους οποίους δεν έχει γίνει μέχρι στιγμής δεκτό το αίτημα της κυβέρνησης για αναδιάρθρωση του ελληνικού δημοσίου χρέους.

Ο τίτλος του άρθρου είναι «Η Γερμανία δε θα δείξει έλεος στον ελληνικό πόνο – έχει συμφέρον να μας συνθλίψει», με τον υπότιτλο να αναφέρει: «H αναδιάρθρωση χρέους ήταν πάντα ο στόχος μας στις διαπραγματεύσεις – αλλά για κάποιους ηγέτες της ευρωζώνης τοGrexit είναι ο στόχος».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.