ΓΣΕΕ: Το νομοσχέδιο Χατζηδάκη εντείνει τις συνθήκες εργασιακής ζούγκλας

Τις έντονες διαφωνίες της σχετικά με επίμαχες διατάξεις του εργασιακού νομοσχεδίου εξέφρασε η ΓΣΕΕ, σε τηλεδιάσκεψη στην οποία μετείχαν τα μέλη του προεδρείου της με τον υπουργό Εργασίας.

«Το εργασιακό νομοσχέδιο, παρά τα όσα προσπαθεί να επικοινωνήσει η κυβέρνηση, δεν ρυθμίζει την αγορά εργασίας και δεν κινείται στην κατεύθυνση «προστασίας» της εργασίας και των εργασιακών δικαιωμάτων. Αντιθέτως, εντείνει τις συνθήκες εργασιακής ζούγκλας», σημειώνει.

Για το λόγο αυτό, όπως υποστηρίζει η ΓΣΕΕ, την ερχόμενη εβδομάδα θα συνεδριάσουν τα όργανα της Συνομοσπονδίας για να λάβουν αποφάσεις για κινητοποιήσεις, με στόχο να αποσυρθούν διατάξεις και να υιοθετηθούν προτάσεις των Συνδικάτων.

Την Τρίτη 25 Μαΐου στις 11 το πρωί, η ΓΣΕΕ θα παραχωρήσει διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου (η οποία θα μεταδοθεί ζωντανά από την ιστοσελίδα της, από το κανάλι της στο YouTube και τη σελίδα της στο Facebook), στην οποία θα τοποθετηθεί εκτενέστατα για τα προωθούμενα εργασιακά μέτρα.

Επίσης, η Συνομοσπονδία αναφέρει ότι θα καταθέσει και γραπτώς τις διαφωνίες της στο υπουργείο Εργασίας, τεκμηριώνοντας, όπως υποστηρίζει, την ορθότητα των επιχειρημάτων της απέναντι σε ένα νομοσχέδιο που ήδη έχει προκαλέσει την αντίδραση του κόσμου της εργασίας.

Απεργεί η ΑΔΕΔΥ στις 3 Ιουνίου
Την πραγματοποίηση 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης, την Πέμπτη 3 Ιουνίου, έχει ήδη ανακοινώσει η ΑΔΕΔΥ, αντιδρώντας στην ψήφιση του εργασιακού νομοσχεδίου, ενώ στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται ότι η απόφαση αυτή αποτελεί ταυτόχρονα πρόταση, που απευθύνεται σε όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα (ΓΣΕΕ, ομοσπονδίες, εργατικά κέντρα), για κοινή ημερομηνία γενικής απεργίας.

Παράλληλα, το Γενικό Συμβούλιο εξουσιοδότησε την Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ να αποφασίσει για τις παραπέρα κινητοποιήσεις, αφού εκτιμήσει τις εξελίξεις και αποφάσισε να γίνουν, τις επόμενες μέρες, συλλαλητήρια, συγκεντρώσεις, ενημερωτικές συσκέψεις και γενικές συνελεύσεις, σε όλη τη χώρα.

«Το πρώτο συλλαλητήριο στην Αθήνα θα γίνει την Τετάρτη, 26 Μαΐου, στις 18.00, στα Προπύλαια», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Μεταξύ άλλων, η ΑΔΕΔΥ υποστηρίζει στην ανακοίνωσή της ότι το εν λόγω νομοσχέδιο «καταργεί το 8ωρο και τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, ποινικοποιεί τη συνδικαλιστική δράση και φαλκιδεύει το δικαίωμα στην απεργία, καταργεί το ΣΕΠΕ και την αργία της Κυριακής, αυξάνει τις απλήρωτες υπερωρίες, αφήνει ανεξέλεγκτες τις απολύσεις, κ.λπ.».

«Το νομοσχέδιο αυτό δεν πρέπει να κατατεθεί στη Βουλή, ούτε να ψηφιστεί. Πρέπει να ανατραπεί» τονίζει η ΑΔΕΔΥ.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.