Ινστιτούτο Bruegel: Η Ελλάδα θα χρειαστεί και τέταρτο μνημόνιο το 2018

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Την εκτίμηση ότι το 2018 η Ελλάδα δεν θα καταφέρει να «βγει» στις αγορές και για τον λόγο αυτό θα χρειαστεί και τέταρτο Μνημόνιο, εξέφρασε ο οικονομολόγος του Ινστιτούτου Bruegel, Ζολτ Ντάρβας, ο οποίος ωστόσο εμφανίζεται συγκρατημένα αισιόδοξος για την πορεία της ελληνικής οικονομίας.

«Το 2018 η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να βγει στις αγορές και γι’ αυτό θα υπάρξει ένα τέταρτο πρόγραμμα οικονομικής βοήθειας. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι το υιοθετώ» τόνισε ο Ούγγρος οικονομολόγος από το βήμα της εκδήλωσης «Thessaloniki Summit», διευκρινίζοντας ωστόσο ότι με την αύξηση του ΑΕΠ, η Ελλάδα δεν θα χρειαστεί να προβεί σε μεγάλο δανεισμό.

«Είμαι πιο αισιόδοξος όσον αφορά το άμεσο μέλλον για την Ελλάδα» τόνισε, αναγνωρίζοντας πως η Ελλάδα έκανε τεράστιες προσπάθειες στο ζήτημα των μεταρρυθμίσεων. Ανέφερε, δε, ότι ήδη έχει υλοποιηθεί το 80% με 90% των δεσμεύσεων που ανέλαβε η χώρα στον τομέα των μεταρρυθμίσεων.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.