Μέχρι πότε μπορούν να κάνουν αιτήσεις οι φοιτητές για στεγαστικό επίδομα

Προθεσμία ως τις 5 Ιουλίου 2024 έχουν για να υποβάλουν ηλεκτρονικά την αίτησή τους για τη χορήγηση στεγαστικού επιδόματος φοιτητές καταρτιζόμενοι Δημόσιων Σχολών Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης (Σ.Α.Ε.Κ.).

Την ίδια στιγμή περιθώριο ως την Τετάρτη 31 Ιουλίου 2024 έχουν φοιτητές και φοιτήτριες AEI για να υποβάλλουν αιτήσεις χορήγησης του φοιτητικού στεγαστικού επιδόματος για το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024. Την ευθύνη του προγράμματος έχουν τα υπουργεία Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Η ένταξη στο πρόγραμμα ή όχι εξαρτάται καταρχήν από το οικογενειακό εισόδημα, που δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 30.000 ευρώ. Εκτός προγράμματος μένουν όσοι κάνουν δεύτερο πτυχίο. Εξαιρούνται επίσης από το πρόγραμμα όσοι φοιτητές δεν είναι πρωτοετείς αλλά δεν κατάφεραν να περάσουν τουλάχιστον τα μισά μαθήματα το προηγούμενο ακαδημαϊκό έτος. Το επίδομα ορίζεται στο ποσό των 2.000 ευρώ ενώ για όσους επιλέξουν τη συγκατοίκηση ορίζεται στα 2.500 ευρώ.

Οι δικαιούχοι μπορούν να υποβάλουν την αίτησή τους ψηφιακά είτε απευθείας, μέσω της σελίδας https://stegastiko.minedu.gov.gr/, είτε μέσω του gov.gr, στην κατηγορία «Εκπαίδευση» και την υποκατηγορία «Πανεπιστήμια και φοίτηση».

Η πρόσβαση στην εφαρμογή γίνεται με τη χρήση κωδικών TaxisΝet της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Στην ιστοσελίδα έχουν επίσης αναρτηθεί το θεσμικό πλαίσιο, η σχετική εγκύκλιος, το εγχειρίδιο χρήσης καθώς και αρχείο συχνών ερωτήσεων – απαντήσεων σχετικά με τη λειτουργία της εφαρμογής. Η υπηρεσία αναπτύχθηκε από το Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας – ΕΔΥΤΕ ΑΕ (GRNET), φορέα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.