Μετά τη Black Friday ακολουθεί η Cyber Week

Και μετά την Black Friday, ξεκίνησε χθες και θα διαρκέσει έως και την ερχόμενη Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου η εβδομάδα εκπτώσεων στο ηλεκτρονικό εμπόριο. Περισσότερα από 150 ηλεκτρονικά καταστήματα συμμετέχουν στο θεσμό αυτό που διοργανώσει για πέμπτη συνεχή χρονιά ο Ελληνικός Σύνδεσμος Ηλεκτρονικού Εμπορίου, GR.EC.A.

Η Εβδομάδα Ηλεκτρονικού Εμπορίου που τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Οικονομίας δίνει την ευκαιρία στους καταναλωτές να κάνουν τις αγορές τους από το διαδίκτυο σε τιμές προσφορών για χιλιάδες είδη από τα ηλεκτρονικά καταστήματα που συμμετέχουν.

Σύμφωνα με στοιχεία του GR.ECΑ πέρσι τόσο η ανταπόκριση του καταναλωτικού κοινού όσο και των επιχειρήσεων ήταν σημαντική και αναμένεται φέτος να είναι μεγαλύτερη. Είναι ενδεικτικό ότι πέρσι καταγράφηκε αύξηση του online τζίρου των επιχειρήσεων που συμμετείχαν κατά 69,59% την εβδομάδα ηλεκτρονικού εμπορίου σε σχέση με την αντίστοιχη του 2015, ενώ κατά 1/3 αυξήθηκαν οι πωλήσεις σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα του Δεκεμβρίου.

Ο Ελληνικός Σύνδεσμος Ηλεκτρονικού Εμπορίου, GR.EC.A ενημερώνει τους καταναλωτές ότι μπορούν να επισκέπτονται την ηλεκτρονική διεύθυνση http://ecommerce-week-2017.greekecommerce.gr/ για να ενημερώνονται για τα ηλεκτρονικά καταστήματα που συμμετέχουν και τις προσφορές που πραγματοποιούν.

Επίσης μπορούν να ενημερωθούν πως να πραγματοποιήσουν με ασφάλεια τις online αγορές και πληρωμές τους πατώντας στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://xeperaseto.greekecommerce.gr/ που δημιούργησε ο GR.EC.A., με τη συνεργασία της Mastercard.

Σύμφωνα με στοιχεία του GRECA την τελευταία πενταετία η ετήσια αύξηση των online αγορών στην Ελλάδα υπολογίζεται στο 15%. Οι 6 στους 10 online shoppers επιλέγουν ελληνικά e-shops , ενώ το 1/3 των online καταναλωτών επιλέγει e-shop με πρόγραμμα loyalty. Από τους καταναλωτές που επιλέγουν να ψωνίζουν από τα ηλεκτρονικά καταστήματα το 73% δηλώνει ότι το κάνει γιατί βρίσκει καλύτερες τιμές και το 55% γιατί συγκρίνει τα προϊόντα ευκολότερα

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.