Μητσοτάκης σε πολίτες: Οι πόροι του «Ελλάδα 2.0» θα επενδυθούν σωστά, με διαφάνεια και προς όφελος κάθε Έλληνα

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της παρουσίασης των δράσεων του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» στον χώρο της Αρχαίας Αγοράς, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν, συνομίλησαν με πολίτες και απάντησαν σε ερωτήσεις τους.

«Η αρχαία αγορά ήταν ο τόπος του δημοκρατικού διαλόγου και θεωρήσαμε καλή ιδέα να συναντηθούμε με πολίτες που θα μας ρωτήσουν για το σχέδιο το οποίο δεν είναι για τους λίγους», είπε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ανοίγοντας την συζήτηση με τους πολίτες.

«Είναι καταπληκτικό να βλέπω διά ζώσης τον τρόπο που θα εφαρμοστεί το Σχέδιο Ανάκαμψης. Χαίρομαι που βλέπω νέους ανθρώπους. Για τη νέα γενιά έγινε το Ταμείο Ανάκαμψης. Είμαι σίγουρη πως μετά την φριχτή πανδημία και τις επιπτώσεις της στην Οικονομία, το Next Generation EU σκοπεύει να βοηθήσει τη νέα γενιά» σημείωσε από την πλευρά της η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, η κ. Φον ντερ Λάιεν τόνισε ότι «οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις είναι η ραχοκοκαλιά της Οικονομίας. Και πληγήκατε πολύ σοβαρά από την πανδημία. Ένα δισ. ευρώ θα κατευθυνθεί στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Επίσης χρειάζεστε δανεισμό με προσιτούς όρους και αυτό ακριβώς εντάσσεται στο πρόγραμμα μας».

Η συνομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη με έναν κτηνοτρόφο
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ρωτήθηκε από έναν κτηνοτρόφο τι δράσεις περιλαμβάνει το Ταμείο Ανάκαμψης για τον πρωτογενή τομέα και όπως σημείωσε «συμπεριλαμβάνει σημαντικές δράσεις που θα υποστηρίξουν υποδομές στον πρωτογενή τομέα. Έχουμε δυνατότητες να βελτιώσουμε την παραγωγικότητα μας χρησιμοποιώντας σύγχρονα εργαλεία. Υπάρχει και το νέο πρόγραμμα αγροτικής ανάπτυξης που έρχεται να στηρίξει με απευθείας επιδοτήσεις και με δράσεις πιο φιλικές προς το περιβάλλον. Χρέος και υποχρέωση μας είναι να βοηθήσουμε τα συνεργατικά σχήματα. Η επένδυση θα είναι πάντα στην ποιότητα. Ειδικά στην κτηνοτροφία μας έχουμε εξαιρετικά προϊόντα τα οποία θα πρέπει να διεκδικούν τις τιμές που τους αξίζουν» συμπλήρωσε.

Δείτε όλη την παρουσίαση του Σχεδίου «Ελλάδα 2.0»: