Οριακές μεταβολές στα ελληνικά ομόλογα

Οριακές διακυμάνσεις καταγράφονται στις αποδόσεις των ελληνικών κρατικών ομολόγων, με τους επενδυτές να αναμένουν την κρίσιμη συνεδρίαση του Eurogroup της 15ης Ιουνίου.

Συγκεκριμένα, αυτή την ώρα (12.58), η απόδοση του 10ετούς ομολόγου υποχωρεί κατά 0,2 μονάδα βάσης στο 6,062% και η απόδοση του 2ετούς ομολόγου μειώνεται κατά 0,6 μονάδα βάσης στο 5,730%.

Οι επενδυτές προσβλέπουν σε μία συμφωνία για την εκταμίευση της επόμενης δόσης, γεγονός το οποίο θα αποτρέψει την εκδήλωση επιπλέον πιέσεων στη ρευστότητα της χώρας.

Ωστόσο, έωλος θεωρείται ο συμβιβασμός για το ζήτημα του χρέους, καθώς Ευρωζώνη και ΔΝΤ φαίνεται πως θα μεταθέσουν τη λύση του προβλήματος μετά τη διεξαγωγή των γερμανικών εκλογών, τον προσεχή Σεπτέμβριο.
Την ίδια ώρα, οι αποδόσεις της ευρω-περιφέρειας κινούνται προς το χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων εβδομάδων, με τους επενδυτές να αναμένουν τη συνεδρίαση της ΕΚΤ.

Ως αποτέλεσμα, η απόδοση του 10ετούς ομολόγου της Πορτογαλίας υποχωρεί κατά 2,3 μονάδες βάσης (μ.β.), της Ισπανίας κατά 1,2 μ.β. και της Ιταλίας κατά 2,7 μ.β.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.