Πώς θα επηρεάσουν τα «χρωματιστά» τιμολόγια ρεύματος το νέο Κοινωνικό Τιμολόγιο

Ο γρίφος των χρωματιστών τιμολογίων ρεύματος προκαλεί και παρενέργειες. Μία από αυτές η διαμόρφωση του Κοινωνικού Τιμολογίου Ρεύματος για ευάλωτες και ευπαθείς ομάδες, το γνωστό ΚΟΤ Α’ και Β’ , που με βάση τα νέα δεδομένα θα έχει αλλαγές.

Το υπουργείο περιβάλλοντος προσανατολίζεται σε στοχευμένες επιδοτήσεις για τους δικαιούχους του ΚΟΤ, καθώς μπαίνει σε εφαρμογή και το ΚΟΤ Γ που αφορά σε πολύτεκνους για τους οποίους ισχύουν διευρυμένα κριτήρια και δεν λάμβάνεται υπόψη περιουσιακά κριτήρια.

Όσον αφορά στην κατανάλωση αυτή ορίζεται στις 2.000 kWh για οικογένεια με 4 εξαρτώμενα τέκνα. Για κάθε επιπλέον εξαρτώμενο τέκνο προβλέπεται προβλέπεται αύξηση κατά 200 kWh με ανώτατο όριο τις 4.000 kWh.

Προ των πυλών βρίσκεται και το πρόγραμμα «Απόλλων», που έχει ως στόχο, μέσω της εγκατάστασης σταθμών ΑΠΕ με συστήματα αποθήκευσης, να καλυφθεί το 90% της κατανάλωσης των ευάλωτων νοικοκυριών και το 50% της κατανάλωσης των ΟΤΑ, των Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης – Αποχέτευσης και των Τοπικών Οργανισμών Εγγείων Βελτιώσεων – Γενικών Οργανισμών Εγγείων Βελτιώσεων.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.