Πτωτικά το δολάριο

Μικρή υποχώρηση σημείωσε το δολάριο, λόγω των απογοητευτικών στοιχείων για την εξέλιξη των μισθών στις ΗΠΑ που θα μπορούσαν, σύμφωνα με τους αναλυτές, να επιβραδύνουν τον ρυθμό αύξησης των επιτοκίων από την κεντρική τράπεζα της χώρας (Fed) το 2018.

Τα στοιχεία της Παρασκευής για την απασχόληση στις ΗΠΑ έδειξαν μεγαλύτερη από το αναμενόμενο αύξηση των θέσεων εργασίας τον Νοέμβριο, ενώ ο ετήσιος ρυθμός αύξησης των μισθών ενισχύθηκε ελαφρά στο 2,5% από 2,3% τον Οκτώβριο. Η Fed αναμένεται ευρύτερα να αυξήσει τα επιτόκια την Τετάρτη και θεωρείται πιθανόν να τα αυξήσει περαιτέρω δύο ή τρεις φορές στη διάρκεια του 2018.

Ωστόσο, ο χαμηλός ακόμη πληθωρισμός και ρυθμός αύξησης των μισθών δημιουργεί αβεβαιότητα για τις προοπτικές όσον αφορά τα επιτόκια το επόμενο έτος.

Ο δείκτης της ισοτιμίας του δολαρίου έναντι σημαντικών νομισμάτων υποχώρησε κατά 0,1% στις 93,801 μονάδες από το υψηλό επίπεδο δύο εβδομάδων που σημείωσε την Παρασκευή. Το ευρώ ενισχύθηκε 0,1% στα 1,1791 δολάρια, εν όψει της συνεδρίασης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας την Πέμπτη, στην οποία αναμένεται να διατηρηθούν σταθερά τα επιτόκια.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.