Ρέγκλινγκ: Εφικτή η έξοδος στις αγορές

Εφικτή θεωρεί την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές το προσεχές διάστημα ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) Κλάους Ρέγκλινγκ.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας ESM, η Ελλάδα θα μπορούσε να σταθεί οικονομικά σύντομα και πάλι στα πόδια της, όπως αναφέρει ο κ. Ρέγκλινγκ σε δηλώσεις του προς την εφημερίδα Bild που κυκλοφορεί το Σάββατο.

«Εάν η Ελλάδα παραμείνει σε μεταρρυθμιστική τροχιά, θα μπορέσει να εκδώσει και πάλι τα πρώτα κρατικά ομόλογα ίσως ήδη την τρέχουσα χρονιά ή το αργότερο το 2018», σημειώνει.

Την ίδια ώρα πάντως ο Γερμανός οικονομολόγος ζητεί να ληφθούν άμεσα οι αποφάσεις για την εκταμίευση της επόμενης δόσης, στο πλαίσιο του τρέχοντος τρίτου προγράμματος στήριξης.

«Περαιτέρω καθυστερήσεις θα ήταν κακές για την Ελλάδα και την νομισματική ένωση», προειδοποιεί ο επικεφαλής του ESM.

Σημειώνεται ότι η εκταμίευση της επόμενης δόσης βρίσκεται στην ημερήσια διάταξη του επικείμενου Eurogroup της 15ης Ιουνίου.

Με 3ετή έως 7ετή ομόλογα «φλερτάρει» η Αθήνα

Όπως σημειώνει τηλεγράφημα του γερμανικού πρακτορείου ειδήσεων dpa -το οποίο προδημοσιεύει αποσπάσματα των δηλώσεων Ρέγκλινγκ προς την Bild- «η ελληνική κυβέρνηση συμμερίζεται προφανώς τις αισιόδοξες προοπτικές για επικείμενη πρόσβαση στις κεφαλαιαγορές. Κυβερνητικοί κύκλοι ανέφεραν πρόσφατα ότι θα μπορούσε να επιχειρηθεί μια έξοδος στις αγορές με 3ετή έως και 7ετή ομόλογα τριών έως τεσσάρων δισ. ευρώ, εφόσον εγκριθεί προηγουμένως η επόμενη δόση από το πρόγραμμα διάσωσης».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.