Reuters: Η ελληνική κρίση γίνεται αντιληπτή στις λακκούβες των δρόμων

Φωτό αρχείου
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

«Νιώθουμε την κρίση στις λακκούβες των δρόμων» επισημαίνουν Βρετανοί τουρίστες, περιγράφοντας στο πρακτορείο Reuters, την εμπειρία τους από την Ελλάδα.

«Νιώθεις την κρίση, όταν είσαι σε ένα λεωφορείο, καθώς αισθάνεσαι τις λακκούβες των δρόμων» αναφέρει χαρακτηριστικά ένας Βρετανός τουρίστας, ο οποίος πρόσφατα επισκέφθηκε την Ελλάδα. «Διαφορετικά όλα είναι καλά» συμπληρώνει, όντας καθησυχαστικός για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, οι τουρίστες που επισκέπτονται την Αθήνα δεν φοβούνται το «κλείσιμο» των ελληνικών τραπεζών, καθώς έχουν προνοήσει να προμηθευτούν αρκετά χρήματα.

Όμως, εξηγεί το Reuters, μία βόλτα με ένα τουριστικό λεωφορείο, πλησίον μίας ομάδας διαδηλωτών, σου υπενθυμίζει ότι η χώρα βρίσκεται σε πρόβλημα.

«Η όρεξη για τα ελληνικά νησιά αναγκάζει τους τουρίστες να παραβλέψουν τις ανησυχίες για την ελληνική οικονομία» αναφέρεται εν συνεχεία. «Δεν ανησυχούμε. Εκτιμούμε ότι συμβάλλουμε θετικά στην ελληνική οικονομία» παραδέχεται μία Βρετανίδα τουρίστρια, λίγα μέτρα μακριά από την Ακρόπολη.

Σημειώνεται ότι ο τουρισμός παράγει το 1/5 του ελληνικού ΑΕΠ.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.