Scope Ratings: Αναβαθμίζει το αξιόχρεο της Ελλάδας, βλέπει καθαρή έξοδο

Σε αναβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης της Ελλάδας κατά δύο βαθμίδες, σε Β+ από B- προέβη ο οίκος Scope Ratings, ενώ αναθεώρησε τις προοπτικές του αξιόχρεου σε «θετικές από σταθερές».

Όπως επισημαίνει στη σχετική ανακοίνωση ο οίκος, με έδρα το Βερολίνο, η αναβάθμιση οφείλεται σε τρεις παράγοντες: τη συμμόρφωση με τις απαιτήσεις του προγράμματος, τη σταθεροποίηση των οικονομικών συνθηκών και το πιο ευνοϊκό περιβάλλον πολιτικής. Ωστόσο υπογραμμίζει ότι εξακολουθεί να υπάρχει το μεγάλο αγκάθι της βιωσιμότητας του χρέους, ενώ ως αρνητικό παράγοντα προσδιορίζει και τις σχετικά αδύναμες προοπτικές ανάπτυξης.

Οι αναλυτές του Scope επισημαίνουν ότι θα συνεχίσουν να παρακολουθούν τις εξελίξεις και ειδικότερα τη συμφωνία στην οποία θα καταλήξει η Αθήνα με τους πιστωτές για την έξοδο από το πρόγραμμα, προκειμένου να δουν πώς θα διασφαλιστεί η καλύτερη πρόσβαση της χώρας στις αγορές κεφαλαίου, τι έκτασης θα είναι τα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους, αλλά και ποιοι μηχανισμοί θα υιοθετηθούν για να διασφαλιστεί ότι η Ελλάδα θα παραμείνει στο δρόμο της δημοσιονομικής προσαρμογής μακροπρόθεσμα.

Διαβλέπει πάντως από τις πρόσφατες δηλώσεις αξιωματούχων «αυξανόμενη σύγκλιση» στα συμφέροντα της ελληνικής κυβέρνησης, των Ευρωπαίων πιστωτών και του ΔΝΤ για στήριξη σε μία καθαρή έξοδο.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.