Σκυλακάκης: Έντονο το ενδιαφέρον από το εξωτερικό για επενδύσεις στη χώρα μας

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης μίλησε για το έντονο ενδιαφέρον από το εξωτερικό για επενδύσες στην Ελλάδα.

Στις δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΙ 100,3 ο κ. Σκυλακάκης εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι το Ταμείο Ανάκαμψης θα φέρει πρόσθετα χρήματα, θα κινητοποιήσει επενδύσεις και κατά συνέπεια θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας και καλύτερους μισθούς.

Μάλιστα, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών αναφέρθηκε στο έντονο ενδιαφέρον που υπάρχει από το εξωτερικό για επενδύσεις στη χώρα μας, σημειώνοντας ότι αυτό διαπιστώθηκε και σε διαδικτυακή διάλεξη που πραγματοποιήθηκε χθες με Γάλλους εκπρόσωπους επιχειρήσεων, οι οποίοι βλέπουν θετικές προοπτικές στην οικονομία μας.

Στο 4% η μέση ανάπτυξη τα επόμενα 4 χρόνια
Ο κ. Σκυλακάκης τόνισε ότι και τα δικά μας μακροοικονομικά σενάρια δείχνουν μέση ανάπτυξη τα επόμενα 4 χρόνια της τάξης του 4% με πολύ καλύτερα στοιχειά το 2022.

Και ερωτηθείς για τη χθεσινή έκδοση νέου πενταετούς ομολόγου που οι πρόσφορες ξεπέρασαν τα 20 δισεκατομμύρια ευρώ, μίλησε για καλή εξέλιξη και επεσήμανε ότι σε αυτά τα θετικά νέα πρέπει να προστεθούν η πορεία του δεκαετούς ομόλογου που η απόδοση του έχει πέσει από το 2019 από το περίπου 3 στο 0, 9%, αλλά και οι αναβαθμίσεις από τους οίκους αξιολόγησης.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.