Σκυλακάκης: Μόλις εγκριθεί από τις Βρυξέλλες το σχέδιο ανάκαμψης που ετοιμάζουμε, θα εισρεύσουν στη χώρα μας τα πρώτα 3,2 δισ. ευρώ

Το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης αποτελεί «μια μεγάλη ευκαιρία για τη χώρα μας, που θα πρέπει να την αξιοποιήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο προς όφελος των ανθρώπων και της πορείας της ελληνικής οικονομίας» δηλώνει ο νέος αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, Θόδωρος Σκυλακάκης αναφερόμενος στην επικείμενη εκταμίευση των 32 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Μιλώντας στον ραδιοσταθμό «Θέμα 104,6» τόνισε πως όσον αφορά την εκταμίευσή τους, «επί της ουσίας, η πρώτη μεταφορά κονδυλίων, το 10% αυτών των χρημάτων, θα δοθεί από την Ευρώπη, όταν θα εγκριθεί το σχέδιο ανάκαμψης της κάθε χώρας, κάτι που πρέπει να γίνει ως τον Απρίλιο του 2021».

Ωστόσο εξήγησε ότι «έχουμε τη δυνατότητα να ξεκινήσουμε και να περιλαμβάνουμε δαπάνες από τον περασμένο Φεβρουάριο μέχρι τον Απρίλιο του 2021 στο ταμείο αυτό. Ας το αντιμετωπίσουμε ως μια δουλειά που είναι ήδη σε εξέλιξη και πρέπει να επιταχύνουμε ήδη» καθώς «το σχέδιο αυτό πρέπει να το καταθέσουμε στην πρώτη του μορφή στις 15 Οκτωβρίου»

Αναφορικά με τον ρυθμό εισροής πόρων στην ελληνική οικονομία, ο νέος αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι με το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων έχουμε ετησίως 4 – 5 δις ευρώ σε πραγματική απορρόφηση. «Από το 2021 και για 5-6 χρόνια, προσθέτει, θα πρέπει να απορροφούμε πάνω από τα διπλάσια χρήματα κάθε χρόνο και θα πρέπει να κινητοποιήσουμε πολύ σημαντικούς ιδιωτικούς πόρους, ώστε να έχουμε πολλαπλάσια οφέλη».

Ως σχετικό χαρακτηριστικό παράδειγμα μάλιστα, έφερε την ενίσχυση από το υπουργείο Οικονομικών του προγράμματος «Εξοικονομώ».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.